Tekmo bo začela Švedinja Maria Pietilae Holmner. Poleg Mazejeve bodo slovenske barve zastopale še Maruša Ferk, ki bo nastopila s številko 42, Ana Bucik z 58, Katarina Lavtar z 62, Eli Plut s 67 in Saša Brezovnik, ki bo startala kot 72. med 77 tekmovalkami.

Organizatorji so v zadnjih dveh dnevih s proge odstranili 1000 kubičnih metrov snega, kar je deset metrov snega v višino na nogometnem igrišču, pa jim vendarle ni uspelo spraviti pod streho današnjega veleslaloma. Zaradi slabše vidljivosti je bil urejen del proge preozek in neutrjen sneg preblizu, zato v takih razmerah - tik pred olimpijskimi igrami - zaradi varnosti ni bilo mogoče tvegati.

Gorazd Bedrač, vodje tekmovanja, je zatrdil, da bodo v nedeljo skušali pripraviti slalom. "Priprave na slalom potekajo po istem programu kot za današnji veleslalom. Ker je proga krajša, bomo imeli malo več časa za spanje. Danes popoldne bomo pripravili tekmovališče s startom, prav tako pa bomo novozapadli sneg potisnili s proge in ga ob robu potlačili s teptalnim strojem. Ob štirih zjutraj bo celotna ekipa na progi in bomo pripravili slalom, postavitev proge pa je načrtovana za 6.30. Predvidene so nekoliko nižje temperature kot danes in nekaj več padavin, predvsem snega," je napovedal Bedrač.

Direktor ženskega dela svetovnega pokala Atle Skaardal je prav tako optimističen, ob tem pa je opozoril, da bo morala za razliko od veleslaloma "pri izvedbi slaloma pomagati tudi mati narava".