"To bosta pomembni tekmi pred Sočijem. V hitrih disciplinah sem že zelo napredovala; tudi na treningih v tehničnih. Toda tekma je nekaj drugega in upam, da bom pred OI tudi v slalomu in veleslalomu na tekmah pokazala več kot doslej. Najbolj pomembno je, da je tekma ostala v Sloveniji, kar je tu posebno vzdušje in posebna priložnost. Mislim, da je to zame tudi dodatna motivacija, nikoli pa mi ni bilo v breme, je le dodatna pomoč. Nemogoče je kje drugje doživeti to, kar je bilo lani v Mariboru, tega nisem doživela še nikjer," je pred domačim koncem tedna povedala Tina Maze.

Lani je po sobotnem drugem mestu na veleslalomu na Pohorju v Mariboru dan pozneje slavila na slalomski tekmi. Po teh dveh tekmah konec januarja si praktično že zagotovila skupno zmago v svetovnem pokalu. Obenem je prvič v svoji karieri osvojila tudi skupni seštevek za Zlato lisico, kar ji je po Mateji Svet (1988, 1990) in Urški Hrovat (1997) uspelo kot tretji Slovenki v zgodovini.

S pomočjo navijačev želi do prvih stopničk v Kranjski Gori

Najuspešnejša tekmovalka na svetu v minuli zimi je v Mariboru že zmagala, ko je Zlato lisico gostila Kranjska Gora, pa še ni stala na zmagovalnih stopničkah. "Vitranc je ena najbolj zahtevnih veleslalomskih prog, mariborska pa ena najlažjih. Če bi to ponazorila z ocenami, bi Kranjski Gori dala deset, no, malo manj, devet, Mariboru pa štirico. Predvsem prehod v cilj je v Podkornu zelo zahteven. Od vsakega posameznika pa je odvisno, kaj mu ustreza," je ocenila Mazejeva.

"Zmagovalne stopničke sem pred dvema letoma v Kranjski Gori za las zgrešila. Tokrat si želim, da bi šlo bolje. Novi trener Mauro Pini je vse skupaj zelo razbremenil. Lažje je zame in za Andreo Massija. Stoodstotno opravlja delo, ima ogromno izkušenj in je motiviran. Tako vliva novo energijo v ekipo. Z ogromno tekmovalci je delal, dober je tako v tehničnih kot v hitrih disciplinah. V Cortini smo naredili velik korak naprej in gremo v prvo smer. Predvsem pa sem vesela, da smo zadnje dni naredili dobre treninge v tehničnih disciplinah. Po vseh teh pozitivnih premikih v zadnjem obdobju bom še lažje nastopila na domači tekmi. To bo povsem drugo tekmovanje kot običajno. Imam veliko več energije, ki mi jo dajo navijači, ki pridejo in navijejo zame," je zatrdila Mazejeva.

Preberite tudi:

Zlata lisica v Kranjski Gori kljub preveliki količini snega z nespremenjenim programom