Schumacher se je huje poškodoval, ko je 29. decembra padel na smučanju v francoskem Meribelu, zaradi močnega udarca z glavo v skalo pa so ga zdravniki kmalu po nesreči dali v umetno komo, prestal pa je tudi dve operaciji možganov. Nemec je mesec dni po nesreči še vedno v komi, če gre verjeti poročanju L'Equipa, pa so zdravniki danes le pričeli s postopnim prebujanjem Schumacherja, saj naj bi se njegovo stanje končno dovolj izboljšalo.

»To je najboljša vest v tem mesecu dni, odkar je Schumacher v bolnišnici. A še vedno bo potrebno precej previdnosti, saj je postopek bujenja počasen in dolg, ki lahko traja več dni in celo tednov,« so zapisali pri L'Equipe.

Schumijeva predstavnica zanika vesti o bujenju iz kome

Vest o izboljšanju stanja in prebujanju Schumacherja iz kome pa je že zanikala njegova predstavnica Sabine Kehm, ki je ponovno potrdila, da so vse izjave o stanju poškodovanega nekdanjega dirkača, ki niso uradno sporočene od zdravniškega osebja bolnice, le špekulacije in v pogovoru za BBC dejala, da je Nemec še vedno v stabilnem stanju in ostaja v komi.