S četrtega mesta po prvi vožnji se je na drugo mesto zavihtel Avstrijec Marcel Hirscher, ki je le za stotinko prehitel Nemca Felixa Neureutherja, ki je bil deveti po prvi vožnji.

Valenčič si je finalno vožnjo priboril z 18. časom prve vožnje, na drugi progi ni izboljšal svoje uvrstitve, z napakami zlasti v spodnjem delu je nazadnje točke osvojil s 23. mestom. Matic Skube je nastop končal že v prvi vožnji brez finala in točk na 41. mestu.

Tekma pod žarometi v Schladmimgu je bila zadnja slalomska preizkušnja pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju. Po olimpijskem slalomu, na katerem bo slovenske barve branil Valenčič, pa sta do konca sezone na sporedu le še dva slaloma, v Kranjski Gori in finale v Lenzerheideju.

Na zadnjih dveh tekmah se obeta hud boj za mali slalomski kristalni globus. Hirscher vodi v slalomskem seštevku s 420 točkami, 50 točk za Hirscherjem na drugem mestu zaostajata Neureuther in novi norveški slalomski junak Kristoffersen. Na četrtem mestu slalomskega seštevka ima Šved Mattias Hargin 313 točk in 107 zaostanka za vodilnim Avstrijcem.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je tudi po slalomu, ki ga je izpustil, Norvežan Aksel Lund Svindal (897), na drugem mestu Hirscher (875) za vodilnim zaostaja le 22 točk.