Čeprav tega ni nikoli obešala na veliki zvon, je jasno, da je Isakovićeva po igrah v Pekingu 2008, kjer je osvojila srebro, količino treningov prilagodila predvsem študiju na univerzi Berkley, kjer je lani diplomirala iz psihologije.

Zdaj je v pogovoru za spletno stran razkrila, da ima še veliko energije in neizpolnjene plavalne želje, saj v Londonu ni sklenila plavalne kariere na način, kot si je to sama želela. Prav zato se je tekmovalka v San Diegu, kjer nadaljuje študij in raziskave iz nevropsihologije, odločila, da se vnovič poskusi tudi v plavanju.

"Po Londonu leto dni nisem trenirala, saj sem se popolnoma posvetila študiju. Maja sem nato diplomirala na Berkeleyju in se junija preselila v San Diego. Tukaj pa sem spoznala, da strast za plavanje v meni še vedno tli in da ne morem kar tako prenehati s plavanjem," je povedala plavalka in dodala, da bo ob dobrem treningu pomembna tudi samozavest: "Verjamem vase, a tisto pravo samozavest bom morala spet najti."

Plavalni občutki sedaj še intenzivnejši

V San Diegu je slovenska šampionka uskladila študij in termine treningov z novim trenerjem Markom Đorđevičem, ki naj bi ji pomagal do dobre uvrstitve na četrtih olimpijskih igrah v karieri. "V začetku je bila to šala, želela sem se družiti z nekom iz domačega okolja, a kasneje sva se dogovorila za sodelovanje. Zdaj v vodi zelo uživam, vrnili so se vsi tisti plavalni občutki, ki so zdaj morda še bolj intenzivni kot pred vrnitvijo v bazene. Na treningih vsako jutro izredno uživam," je v zvezi s tem dejala Isakovićeva. Prav kmalu plavalka napoveduje tudi prve nastope.

In kaj Isakovićeva pravi o nastopu na olimpijskih igrah? "Ne vem, kaj bo čez dva ali tri mesece, ali pa decembra. Zaenkrat v treningih zelo uživam in enostavno rada treniram in se zabavam."

Enako pomemben ostaja študij in prav danes bo slovenska tekmovalka na televiziji NBC predstavila tudi svojo akademsko pot in zadnje raziskave, na katerih sodeluje.