Ostareli ženskar Berlusconi se je po poročanju italijanskih medijev za zaprtje pipice odločil, da bi zmanjšal stroške. Bi pa lahko bila poteza povezana tudi s sodnim postopkom, v katerem se bo na sodišču moral zagovarjati zaradi očitkov o vplivanju na priče v procesu, v katerem so ga obsodili zaradi spolnih odnosov z mladoletno prostitutko Ruby.

"Pomagal nam je, meni in drugim dekletom," je o dolgoletnem sponzorju Berlusconiju povedala 24-letna Aris Espinosa, ena od deklet, znanih pod imenom "olgettinke". V kompleksu, za katerega je plačeval Berlusconi, je živelo do 14 deklet.

Policija je sicer ujela več telefonskih pogovorov, ko so dekleta klicala Berlusconija ali njegovega računovodjo ter prosile za več denarja - uporabile so sicer izraze "cvetje" ali "gorivo".

"Ne razumem, kako bi lahko bil ta denar sumljiv," je povedala Espinosa, ki je medijem zaupala še, da se je po odtegnitvi pomoči znašla v finančnih težavah. To je sicer ni odvrnilo od njene želje posneti ploščo s tangom skupaj z eno od drugih lepotičk.

Italijanki milijarder Berlusconi je utrpel precejšen finančni udarec zaradi drage ločitve od druge žene Veronice Lario. Prav tako so usahnile dividende iz njegovega medijskega imperija, propadlo je nekaj njegovih investicijskih projektov, drag pa je tudi njegov nogometni klub AC Milan.

Nekdanji premier se tako zdaj seli v luksuzno stanovanje v Rimu, kjer bo najemnina stala manj kot 2,1 milijona evrov, kolikor je plačeval za svojo palačo doslej. Berlusconi je "na strogi finančni dieti", poroča La Repubblica.

Pri tem pa mu pomaga zaročenka Francesca Pascale. Ta je pred kratkim medijem razkrila, da je Berlusconi plačeval 80 evrov za kilo zelenega fižola ter je iz nekega neznanega razloga vsak dan prejemal pošiljko rib, čeprav jih sploh ne mara.