Slalomsko zmago za pokal Lauberhorna je dobil Francoz Alexis Pinturault, ki je bil v petek drugi v superkombinaciji, drugo mesto je osvojil Nemec Felix Neureuther, tretji pa je bil Avstrijec Marcel Hirscher, ki ni ubranil vodstva s prve proge. Tudi po Wengnu tako v vodstvu ostaja Norvežan Aksel Lund Svindal, ki ima 22 točk naskoka pred drugouvrščenim Hirscherjem.

Valenčič se je še na tretjem slalomu od petih izpeljanih v tej sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev uvrstil v finalno vožnjo. Slalomski veteran je vpisal 18. čas prve vožnje slaloma v Wengnu, za vodilnim Hirscherjem pa zaostal 1,84 sekunde.

Valenčič je v finalni vožnji odločno startal ter v cilju z naskokom 20 stotink sekunde prehitel 11 tekmovalcev in prevzel vodstvo. Že ob prvem merjenju vmesnega časa je imel 35 stotink prednosti, ob drugem merjenju pa je imel celo 44 stotink sekunde naskoka.

Najuspešnejšega slovenskega predstavnika moške ekipe v tej zimi je sicer z veliko prednostjo prehitel že naslednji tekmovalec na progi Francoz Steve Missillier, a se je Gorenjec vseeno lahko veselil novega uspeha. V svojem 15. startu na slalomih v Wengnu je po dveh zaporednih ničlah na tem prizorišču vpisal najboljši dosežek doslej. Pred tem je bil 21. leta 2004, dosegel pa je še dve uvrstitvi v trideseterico, 22. mesto leta 2009 in 23. mesto leta 2011. Prvi start na tem prizorišču je imel 17. januarja 1999, ko je izpadel že na prvi progi.

Valenčič je najuspešnejši predstavnik slovenske moške ekipe v svetovnem pokalu z dvema uvrstitvama na 15. mesto na slalomih v Val d'Iseru in Bormiu ter s 17. mestom v Wengnu. Na slalomih v Leviju in Adelbodnu se ni uvrstil v finalno vožnjo. Na startu prve vožnje je bil tudi Matic Skube, ki pa je po napaki odstopil že po prvem vmesnem času.

Miha Verdnik, glavni trener slovenskih moških ekip v alpskem smučanju, je bil po tekmi delno zadovoljen z Valenčičevim nastopom: "Tekma je bila res težka in je potekala v pogojih, ki mu ne ustrezajo. Druga vožnja je bila kar solidna, sicer pa je bil na koncu malo bolj previden in to nas je stalo tistih nekaj stotink, zaradi katerih ni prišel višje, med deseterico, kar smo si vsi želeli." Olimpijsko normo za nastop v Sočiju sta sicer doslej potrdila le Valenčič in Žan Kranjec, medtem ko bodo Rok Perko, Andrej Šporn in Klemen Kosi zadnjo priložnost za potrditev norm v hitrih disciplinah imeli naslednji teden v Kitzbühlu, kjer bodo pripravili smuk, superveleslalom in superkombinacijo in kjer trojica ne bo smela biti slabša od 16. mesta, če bodo želeli potovati v Soči.

Do Sočija sta na sporedu še dve slalomski preizkušnji, prihodnjo nedeljo v Kitzbühlu in nato še slalom pod žarometi 28. februarja v Schladmingu, kjer so prav danes po ogledu snežne kontrole prejeli dovoljenje za izvedbo tekme.