Poleg Gregorinove, ki je dosegla rezultat sezone, sta danes od Slovenk na sprintu nastopili še Andreja Mali (+1:02,0), ki je bila 25., in Anja Eržen (+2:01,0), ki je zasedla 54. mesto.

Le sedma tarča pri Gregorinovi ni ostala pobeljena, spremenjena tekaška taktika pa je vplivala na uvrstitev v cilju. "Končno normalna tekma, ki smo jo čakali že celo sezono in s tem mislim predvsem na prave zimske razmere in brezvetrje na strelišču. Ker prihajam v formo, sva se s trenerjem odločila, da bom začela hitreje kot ponavadi. V tem delu je bila naloga izpolnjena, ne pa v celoti na strelišču, zato mi je spet ušla tudi deseterica," je po nastopu povedala Gregorinova in dodala: "Stoje mi je bilo precej težko, leže pa že dlje časa nimam težav. Očitno je bila danes zame tudi ena zgrešena tarča še preveč za uvrstitev med najboljše. Ustreza mi, da bomo imele pred zasledovanjem dan počitka, da pridem k sebi in še napredujem."

Malijeva do najboljše uvrstitve v sezoni

Na strelišču je popoln nastop uspel Malijevi, ki je s 25. mestom dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev sezone. "Streljanje je bilo resnično popolno, v ritmu, brez motenj in ustavljanja, zadete pa so bile tudi vse tarče. Startala sem pogumno, brez taktiziranja in na progi zdržala tempo skorajda do cilja. Prav gotovo je to eden mojih najboljših tekaških dosežkov v Anterselvi, saj mi tukaj pogosto ni šlo. Vesela sem 25. mesta," je dejala Malijeva.

Na zasledovalno tekmo se je uvrstila tudi tretja slovenska predstavnica Erženova, ki je le po zadnjem obisku strelišča enkrat obkrožila kazenski krog in končala na 54. mestu. "Pogoji na strelišču so bili resda skoraj idealni, brez vetra, vendar pa v Anterselvi delata dekletom več preglavic že sam prihod na strelišče, saj se proga vzpenja, in nadmorska višina prizorišča. Naše so se res dobro odrezale, od tridesetih tarč jim ni uspelo podreti le dveh in takšne statistike nismo zabeležili že zelo dolgo. V celoti gledano smo danes dosegli zares lepo bero točk v pokalu narodov," je po tekmi dejal strelski trener Tomaš Kos.

Fak še vedno vprašljiv

Moški sprint se bo v petek začel ob 14.50. Nastop Jakova Faka je zaradi zdravstvenih težav še vedno vprašljiv, čeprav se je danes na dopoldanskem uradnem treningu počutil že bistveno boljše. Kot je bilo ugotovljeno na podlagi zdravniških izvidov, je šlo za infekcijo črevesja, čemur so športniki zaradi naporov, neredne prehrane in zmanjšane telesne odpornosti kar pogosto podvrženi. V kolikor se Faku stanje preko noči ne bo znova poslabšalo, zdravniki nimajo zadržkov za njegov nastop, ki pa je seveda odvisen od njegovega osebnega počutja.

Odločitev o tem bo znana jutri po kratkem dopoldanskem raztekanju in ogrevanju za sprint, kjer pa bodo zanesljivo startali Janez Marič, Klemen Bauer in Peter Dokl.