Oslo in tretja tekma sezone s skupinskim startom bosta Gregorinovi ostala v zelo lepem spominu; na tekmah svetovnega pokala se je prvič v karieri zavihtela na zmagovalni oder. Doslej je bila boljša le s srebrno kolajno s svetovnega prvenstva pred tremi leti, ki je štelo tudi za razvrstitev svetovnega pokala, a je današnji dosežek pomemben tudi kot odlično ogrevanje slab mesec dni pred svetovnim prvenstvom.

Pred nastopom je še ne 32-letna slovenska biatlonka zasedala 14. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala in se s številko 14 tudi pognala v smučino skupaj z devetindvajseterico najboljših svetovnih biatlonk. Na vseh strelskih postankih je brez napake zadela vseh 20 tarč. Po streljanju leže je bila deveta, potem pa je z neverjetnima predstavama stoje podrla še preostalih deset tarč in poslednjič zapuščala strelišče kot druga.

V zadnjem krogu je bila od nje močnejša le ena izmed najhitrejših tekačic v biatlonskem svetovnem pokalu Belorusinja Darja Domračeva, ki jo je prehitela šele v zadnji polovici kilometra. Kljub vsemu je Gregorinova s tretjim mestom dosegla enega največjih uspehov kariere.

"Toliko let je čakala na te stopničke, da je to tudi posebno veselje za celotno ekipo. Obenem pa je to dokaz, da je treba vztrajati, še posebej v njenem primeru, ko je bila že tolikokrat zares blizu vrha. Po slabšem nastopu v sprintu pred dvema dnevoma sva se pogovarjala in sem ji dejal, da uspeh vedno pride takrat, ko ga najmanj pričakuješ. Na začetku sezone je bila pod pritiskom in v takšnem stanju se težko tekmuje, danes pa se je vse 'poklopilo' - perfektno streljanje, dobra tekaška predstava, ki se še izboljšuje, in dosežek je več kot zaslužen. Res enkratna spodbuda zanjo tako rekoč pred vrhuncem sezone," je tekmo ocenil trener Uroš Velepec.

Zmage se je s skoraj polminutno prednostjo veselila Nemka Andrea Henkel, zgrešila je le en strel na prvem postanku, za katero je to šele druga uvrstitev na stopničke v sezoni, a že 21. zmaga v karieri. Druga je bila Domračeva, ki je bila sicer kar štirikrat strelsko neuspešna, in zaseda tudi drugo mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Vodilna Nemka Magdalena Neuner danes ni nastopila, ker zaradi zdravstvenega stanja ni želela tvegati. Gregorinova se je po lestvici svetovnega pokala povzpela za eno mesto in je trenutno 13.