Verjetno tudi največji optimisti niso pričakovali, da bo Slovenija tako deklasirala Ukrajino na odločilni tekmi za prvo mesto v skupini.

V prvem polčasu smo garali v obrambi in se pri tem tudi nekoliko utrudili, posledično pa smo v napadu zapravili nekaj čistih priložnosti. A vse smo vedno nadomestili z vrhunsko obrambo s fantastičnim vratarjem Škofom na čelu. V nadaljevanju smo Ukrajince ubili z neverjetnim ritmom igre, ki mu dokaj visoki in težki igralci pač niso mogli slediti.

Tekma je bila ves čas na robu pretepa, nekajkrat pa so zadeve tudi prešle športne meje.

Na plan so prišla naša čustva in želja po maščevanju za poraz v Zaporožju, na drugi strani pa njihove frustracije. Mogoče je bilo vse skupaj za odtenek malce prehudo, toda na srečo se je tekma normalno končala. Na koncu smo si igralci dali roke in vse je bilo v najlepšem redu – tako v naših kot njihovih glavah.

Katera tekma od zadnjih dveh je bila psihološko težja, proti Švici ali Ukrajini?

Obe, pravzaprav kar vse štiri. Za vso reprezentanco lahko rečem, da se še naslednje štiri, pet dni ne bo pobrala od te psihološke utrujenosti. Vsaka tekma je imela svoj naboj in pomembno vlogo, saj smo se zavedali, da si ne smemo privoščiti niti enega kiksa, sicer bi ostali brez napredovanja v dodatne kvalifikacije. Kot ekipa smo v pravem trenutku stopili skupaj, se pokazali kot vrhunski kolektiv na igrišču in zunaj njega, predstava proti Ukrajini pa je bila pika na i. Upam, da bomo tudi nadaljevali v takšnem ritmu.

Z zmago v skupini 3 si je Slovenija priigrala junijske dodatne kvalifikacije za SP 2015, na šestih tekmah pa je petkrat zmagala in enkrat izgubila.

Stopnjevali smo formo, motivacijo, željo in lakoto po uspehih iz tekme v tekmo. Pokazali smo neverjeten ekipni duh in lahko rečem, da takšnega še nikoli ni bilo v naši reprezentanci. Junija moramo to nadaljevati in ne smemo pasti, ne glede na to, da bodo dodatne kvalifikacije na sporedu ob koncu dolge in naporne sezone.

Vaš izraz na obrazu kaže, da je desni gleženj zelo boleč.

V gneči mi je nekdo skočil ali padel na nogo. Je kar hudo in upam, da ni prišlo do kakšnega zloma ali potrganih ligamentov. Zelo boli, že tako in tako igram pod tabletami zaradi bolečega zapestja. Me je kar strah, kako bo jutri, ko se bo noga ohladila.

Preidiva z reprezentančne na klubsko raven. Po koncu sezone vam poteče pogodba z Montpellierjem. Ali boste ostali član francoskega kluba?

Vse bo jasno v enem ali dveh tednih. S tem si zaradi reprezentančnih obveznosti doslej nisem preveč razbijal glave. Ponudbe seveda obstajajo, tudi dokaj konkretne, vendar o njih za zdaj še nisem razmišljal in jih nisem tehtal. Temeljito bom razmislil, odločil pa se bom za opcijo, ki bo zadovoljevala moje športne ambicije.

Na Danskem se je včeraj začelo EP, brez katerega je Slovenija ostala po porazu z Belorusijo. Kdo so glavni favoriti?

Krog favoritov je zelo širok. Kljub temu mislim, da bodo na koncu v polfinalu igrale reprezentance Danske, Španije, Hrvaške in Francije, ki so že kar nekakšna rokometna klasika na velikih tekmovanjih. Evropsko prvenstvo je težko, dolgo in naporno tekmovanje, veliko vlogo pa bodo odigrale tudi poškodbe. Tudi zato so presenečenja vedno možna. Škoda, ker na evropskem prvenstvu ni Slovenije. Prepričan sem, da bi lahko visoko segla.