Zmagal je ameriški Rus Vic Wild, tretje mesto je zasedel Švicar Simon Schoch.

Izidor Šušteršič je osvojil 18., Tim Mastnak 38., Rok Flander pa 44. mesto. Brez uvrstitve je ostal Jure Hafner.

Za Koširja je Bad Gastein srečen kraj. Lani je tu dosegel svojo edino zmago v svetovnem pokalu, po ponesrečenem nastopu v petkovi tekmi (nadomeščala je Jürling), ko je v kvalifikacijah napravil napako in odstopil, pa se je na drugi tekmi vrnil na stopničke. Bil je blizu zmagi, na težki, povsem zmehčani progi je kazal suverene predstave, bil najhitrejši v kvalifikacijah, v finalu pa ga je zaustavil Wild, pravzaprav se je zaustavil kar sam, saj je po zmagi v prvi vožnji na drugi padel, s tem pa zapravil kolajno v slalomskem seštevku svetovnega pokala. To je bil namreč zadnji paralelni slalom v sezoni, Slovenec pa je v seštevku zasedel četrto mesto, zmagal je Francoz Sylvain Dufour. Košir je z drugim mestom izenačil najboljši izid sezone, z drugimi letošnjimi stopničkami jih ima zdaj v karieri že sedem.

Tržičan je na svoji poti do finala v polfinalu (tokrat so tekmovanje izvedli po starem sistemu, v izločilnih bojih sta bili dve vožnji) ugnal reprezentančnega kolega Marguča (pred tem tudi Američana Justina Reiterja in Švicarja Nevina Galmerinija), ki je s četrtim mestom prav tako izenačil svoj najboljši izid sezone.

"Tekma je bila bolj podobna rodeu kot pa čemu drugemu. Organizatorji so se sicer trudili, a proti naravi niso mogli. Zato ne vem, če so rezultati ravno najboljši pokazatelj trenutne forme. S četrtim mestom nisem najbolj zadovoljen, želel bi si več. V polfinalu sem proti Žanu že v prvi vožnji padel, tako da pravih možnosti nisem imel, zato pa sem po neumnosti izgubil tretje mesto, ki sem ga že imel v rokah. Ker je Schoch pred mano padel, bi se moral samo pripeljati do cilja, a sem nekaj vratc pred koncem padel še jaz. Kljub vsemu pa je moje četrto mesto in drugo Žana dobro povabilo za navijače, da naslednji teden pridejo na Roglo. Tam bo spet najboljša tekma sezone," je dejal Marguč.

Pri ženskah je bila še drugič v treh dneh najboljša vodilna v svetovnem pokalu Švicarka Patricia Kummer, druga je bila Avstrijka Julia Dujmovits, tretja pa Čehinja Ester Ledecka. Gloria Kotnik je bila 18.