V finalu sta nastopila dva Slovenca, izkušena Rok Flander, ki je bil peti v kvalifikacijah, in Izidor Šušteršič, ki je bil v kvalifikacijah šesti. Flander je bil na koncu 11., Šušteršič pa 12.

"Izidi so dokaj presenetljivi, kar je posledica dejstva, da se v izločilnih bojih po novem vozi le ena vožnja, kar meni ni všeč. Vedno je treba voziti na polno, s tem pa je večja možnost napak, ki jih delajo tudi najboljši. Sam sem imel spet nekaj smole, zaradi slabe vidljivosti sem bil nekoliko 'zakrčen', spodaj sem naredil tudi večjo napako. Moram reči, da sem razočaran, kajti čutim, da sem odlično pripravljen in zmožen uvrstiti se na sam vrh, čeprav moram priznati, da sem se teh tekem kar nekoliko bal, saj imam opremo nastavljeno za položnejše terene od tega, predvsem za progo v Sočiju," je dejal Flander, ki ne čuti več posledic pretresa možganov, zaradi katerega na začetku sezone ni mogel pokazati svojega znanja in pripravljenosti.

Flander se bolj kot svojega dosežka veseli dobrega nastopa najstarejšega v slovenski vrsti Šušteršiča, ki se je po dveh letih spet uvrstil v finale in s tem dokazal, da v tem športu še ni rekel zadnje besede, z 12. mestom se je celo približal nastopu na olimpijskih igrah: "Šušteršič ima zdaj podobno opremo, kot je imam sam, prepričan sem, da bo z njo na položnejših terenih nevaren najboljšim. Tudi olimpijskim igram je od danes bližje."

Rok Marguč je bil 19., Jure Hafner 38., Tim Mastnak 39., Žan Košir pa ni končal kvalifikacij.

Med dekleti je bila Gloria Kotnik 39., zmagala pa je Švicarka Patrizia Kummer, tudi vodilna v svetovnem pokalu v tej disciplini.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala paralelnega slaloma v moški konkurenci pa vodi Francoz Sylvain Dufour s 1290 točkami, najboljši Slovenec je Košir s 450 točkami na 11. mestu.

Deskarje v sezoni čaka le še en paralelni slalom, in sicer v nedeljo, spet v Bad Gasteinu.