Rodman je v komunistično državo odpotoval z nekdanjimi člani košarkarske ekipe All-Stars. Kot poročajo redki prisotni mediji, je 14.000 prisotnih z bučnim aplavzom pozdravilo Rodmanovo pevsko čestitko v stilu starlete Marilyn Monroe.

Rodman se vrača v Severno Korejo: Družbo mu bodo tokrat delali tudi nekdanji NBA košarkarji

Rodman, ki velja za najbolj znanega Američana, ki je obiskal to komunistično državo po smrti Unovega očeta leta 2011, je obisk označil za svojo različico »košarkarske diplomacije«. »Moji pretekli obiski države so mi omogočili, da sem začutil navdušenje in toplino tamkajšnjih navijačev. Pozitivni spomini in nasmeški na obrazih otrok in družin so dokaz naših naporov. Kamorkoli gremo, želimo izpolniti našo misijo, ob tem pa se želimo izogniti politiki. Vsi se veselimo prihoda v Pjongjang, srečanja s prebivalci in obiska dobrodelnih prireditev. Z obiskom želimo utrditi odnose, ki se bodo odrazili z našo vsakoletno vrnitvijo,« je povedal Rodman.

Ameriško zunanje ministrstvo ob tem poudarja, da košarkarjevo početje prej škodi kot koristi in da ameriška vlada pri tem v nobenem primeru ni vpletena.

Proti nastopu Dennisa Rodmana v Pjongjangu so v južnokorejski prestolnici Seul potekali protesti. (Foto: Reuters)