V ekipi, ki bo prihodnji teden z Rodmanom obiskala Severno Korejo bodo nekdanji člani ekipe All-Stars Kenny Anderson, Cliff Robinson in Vin Baker, družbo pa jim bodo delali še upokojeni igralci Craig Hodges, Doug Christie in Charles D. Smith. Moštvo bo v sredo odigralo tekmo proti severnokorejski reprezentanci, s čimer bodo obeležili rojstni dan predsednika Kim Džong Una.

Rodman, ki velja za najbolj znanega Američana, ki je obiskal to komunistično državo po smrti Unovega očeta leta 2011, je obisk označil za svojo različico »košarkarske diplomacije«. »Moji pretekli obiski države so mi omogočili, da sem začutil navdušenje in toplino tamkajšnjih navijačev. Pozitivni spomini in nasmeški na obrazih otrok in družin so dokaz naših naporov. Kamorkoli gremo, želimo izpolniti našo misijo, ob tem pa se želimo izogniti politiki. Vsi se veselimo prihoda v Pjongjang, srečanja s prebivalci in obiska dobrodelnih prireditev. Z obiskom želimo utrditi odnose, ki se bodo odrazili z našo vsakoletno vrnitvijo,« je povedal Rodman.

Nekdanji igralec bikov iz Chicaga je Severno Korejo nazadnje obiskal tik pred božičem. Z Unom, ki ga je označil kar za »življenjskega prijatelja«, se sicer ni srečal, je pa v tem času treniral severnokorejsko košarkarsko reprezentanco.