Vonnova se je huje poškodovala na lanskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala pa si je nato na vso moč prizadevala čim prej okrevati in se vrniti na bele strmine. Kot se je izkazalo, je to storila prezgodaj, kar jo je stalo nastopa na olimpijskih igrah.

Američanka se je kljub sprva drugačnim napovedim že v letu 2013 vrnila na tekme svetovnega pokala, ob tem pa so jo spremljale vnovične težave s kolenom, ki ga je prvič poškodovala novembra na treningu v Copper Mountainu, nato pa se je tudi decembra v Val d'Iseru izkazalo, da njeno koleno ne zdrži polne obremenitve.

Zdravniki so v teh dneh opravili nove preglede poškodovanega kolena in ugotovili, da si je Vonnova znova strgala vezi, kar je pomenilo konec njenih olimpijskih sanj.

»Z veliko žalostjo sporočam, da ne bom mogla nastopiti na olimpijskih igrah v Sočiju. Storila sem vse, kar je bilo v moji moči, da bi mi to vseeno uspelo, a realnost je taka, da moje koleno ni dovolj stabilno za tekmovanje na tako visokem nivoju. V kratkem bom odšla na novo operacijo in se nato osredotočila na daljše okrevanje, da bom naslednje leto februarja nared za svetovno prvenstvo, ki bo v mojem domačem Vailu. Če na vse skupaj pogledamo s pozitivne strani, se je pa vsaj v reprezentanci ZDA sprostilo prosto mesto in bo lahko ena od mojih reprezentančnih kolegic poskušala osvojiti zlato medaljo. Hvala vsem za vso izkazano ljubezen in podporo,« je prek socialnih medijev sporočila Lindsey Vonn.