Posnetek s Schumacherjeve kamere, ki je bila pripeta na čelado, ko je nekdanji dirkač formule 1 z glavo treščil ob skalo, se bo očitno le dalo uporabiti v preiskavi dogodka. »Gre za pomemben dokument,« je medijem izdal vir, ki pa je želel ostati neimenovan. Do sedaj namreč ni bilo jasno, ali je kamera v času nesreče delovala oziroma, ali je posnetek sploh dovolj dobre kvalitete.

Neimenovani vir pa ni pojasnil, ali bo posnetek pomagal preiskovalcem ugotoviti, kakšna je bila Schumacherjeva hitrost v času nesreče. Francoski preiskovalci, ki skušajo ugotoviti odgovornega za tragedijo, so se namreč osredotočili prav na ta aspekt.

Poziv Schumacherjeve soproge novinarjem

Novica je sicer prišla v javnost ravno v času, ko je Schumacherjeva žena Corinna medije pozvala, naj zapustijo okolico bolnišnice. Slednji se vse od 29. decembra, ko se je Schumacher huje ponesrečil pri smučanju izven urejenih prog v Meribelu in je od takrat v komi, zbirajo pred bolnišnico v Grenoblu v vse večjem številu.

»Prosim podprite naš skupni boj za Michaela. Zelo je pomembno, da razbremenite zdravnike in jih pustite delati v miru. Prosim vas, verjemite v njihove izjave in zapustite bolnišnico. Prosim vas tudi, da pustite našo družino v miru,« je danes prek Schumacherjeve menedžerke Sabine Kehm sporočila Corinna.