Prijatelj domnevno nima pravilnih informacij

»Nisem zdravnik, a vam povem tisto, kar je meni povedal Gerard Daillant, kirurg in družinski prijatelj Schumacherjevih. Rekel je, da je Michaelovo stanje še vedno resno, a da njegovo življenje ni več v nevarnosti,« je Philippe Strieff dejal za Sky News.

Uradne potrditve teh navedb zaenkrat še ni in je verjetno tudi ne bo, saj naj ne bi držale. Tako vsaj trdi Nicola Pohl, novinarka pri reviji Bild. Ta se je pogovarjala z nekaterimi iz Schumacherjevega tabora, kjer je izvedela, da je zdravstveno stanje nekdanjega dirkača stabilno, a še vedno naj ne bi bil iz življenjske nevarnosti.

Kaj bo razkrila kamera?

Francoski preiskovalci pa se trenutno osredotočajo na kamero, vgrajeno v Schumacherjevo čelado, poročajo tuji mediji. Upajo, da bo naprava morda razkrila kakšno podrobnost o nesreči, ki se je v nedeljo pripetila v francoskih Alpah, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Policija se je prav tako pogovorila s Schumacherjevim sinom Mickom, s katerim sta skupaj smučala.

Schumacher je sicer včeraj v bolnišnici dočakal 45. rojstni dan. Pred bolnišnico se je zbrala množica njegovih navijačev, ki je rojstni dan počastila z bdenjem pred stavbo v podporo legendarnemu dirkaču. Družina je kasneje v izjavi za javnost zapisala, da se jih je tiho bdenje pred bolnišnico globoko dotaknilo in jih spravilo do solz.