V Bormiu, ki je kot nadomestna lokacija gostil odpadla slaloma z zagrebškega Sljemena, je šesto zmago v svetovnem pokalu vpisal nemški alpski smučar Neureuther, ki je bil drugi po prvi vožnji. Devetindvajsetletni Neureuther se je odlično znašel na že dokaj načeti drugi progi ter ob prihodu v cilj za 65 stotink sekunde prevzel vodstvo od Mölgga, šestega po prvi vožnji. Osrednji favorit Hirscher ni ubranil vodstva po prvi vožnji ter se je nazadnje moral zadovoljiti z drugim mestom. Na tekmi preobratov je kar nekaj časa vodil Japonec Naoki Juasa, ki je v prvi vožnji vpisal 21. čas. Japonca, ki je bil nazadnje četrti, je prehitel šele Mölgg.

Nove uvrstitve v prvo petnajsterico se je veselil slovenski slalomski veteran 35-letni Valenčič, ki je po slabi prvi vožnji, v kateri je z zaostankom 2,29 sekunde pristal na 25. mestu, na drugi progi opravil popravni izpit ter za deset mest izboljšal uvrstitev. Na drugi progi je bil med najhitrejšimi, saj je imel peti čas ter za 23 stotink sekunde izboljšal čas prve vožnje, nazadnje pa je za zmagovalcem zaostal 2,06 sekunde. Valenčič je po 24. mestu Tine Maze na nedeljskem slalomu vpisal celo najboljšo slovensko uvrstitev tokrat v Bormiu.

Naslednja postaja karavane alpskih smučarjev bo 11. in 12. januarja s slalomom in veleslalomom švicarski Adelboden. V skupnem seštevku še naprej vodi Norvežan Aksel Lund Svindal (630), ki v slalomu ne tekmuje. Razlika med njim in drugouvrščenim Hirscherjem (515) je 115 točk. V posebnem slalomskem seštevku pa sta v vodstvu Avstrijca Mario Matt (200), v slalomu je bil 13., in Hirscher (180), ki ju loči le 20 točk.

Valenčič je v skupnem seštevku kot najboljši Slovenec na 66. mestu, v slalomskem seštevku pa je 20.