Tretji je bil vodilni v svetovnem pokalu, Francoz Martin Fourcade, z minuto zaostanka in dvema zgrešenima streloma. Slovenec Klemen Bauer je preizkušnjo končal na 24. mestu. Zgrešil je pet tarč, zaostal pa 2:43,6 minute. Drugi slovenski predstavnik Janez Marič je bil 48. s sedmimi zgrešenimi streli in 5:10,8 minute zaostanka.

Bauer je bil vnovič bolj uspešen v prvi polovici tekme, ko se je z 22. mesta po sprinterski tekmi prebil do 13. mesta. A streljanje stoje je bilo vnovič usodno za tekmovalca iz Ihana, ki si je na tretjem in četrtem streljanju pristreljal dva izleta v kazenski krog. "Seveda ne morem biti zadovoljen z izkupičkom, saj sem se vmes že močno približal deseterici, potem pa stoje spet naredil preveč napak. Če sem včeraj prihajal na strelišče preveč izčrpan, sem se danes morda počutil celo preveč udobno, zato so bile tudi želje večje. Prepričan sem, da bi moral tokrat podreti bistveno več tarč. S petimi zgrešenimi streli prav gotovo nisem mogel poseči višje, zato tudi s takšno strelsko statistiko najbrž nihče ne bi bil zadovoljen, še posebej ker sem se tudi tekaško počutil dokaj sveže. Na vzponih sem celo pridobival prednost, žal pa v zadnjem krogu nisem mogel iztisniti še kakšnega mesta več, ker so bili tekmeci premočni," so bile besede najbolje uvrščenega Slovenca.

Marič, ki je v petek s 23. mestom dosegel najboljši izid zadnjih let, si je tokrat že po prvem streljanju biatlonski stadion v Oberhofu iz kazenskega kroga ogledal kar trikrat, na streljanju stoje pa še po dvakrat, zato je zapravil visoko uvrstitev.

Domračevi še zasledovanje, Erženova neuspešna na strelišču

Belorusinja Darja Domračeva je v nemškem Oberhofu po petkovem sprintu zmagala še na današnjem zasledovanju. Tokrat je Finko Kaiso Mäkäräinen, obe sta morali trikrat v kazenski krog, premagala za dobre pol minute. Za presenečenje pa je poskrbela Norvežanka Synnoeve Solmedal, ki se je z 21. prebila na tretje mesto.

Edina slovenska predstavnica, Anja Eržen, je priložnost za višjo uvrstitev zapravila že na prvem streljanju. Tekmo je začela na 44. mestu, ko pa se je trikrat zavrtela v kazenskem krogu, je padla med zadnje udeleženke tekme. Erženova je na tekmi skupaj zgrešila kar 11 od 20 strelov, za zmagovalko zaostala deset minut in pol ter zasedla 56. mesto.