V Skandinaviji so poleg Bauerja nastopili še trije slovenski biatlonci: Jakov Fak (+7:04,6/6) je zasedel 50., Janez Marič (+7:08,2/5) 51., Peter Dokl (+11:13,1/5) pa 97. mesto.

Fourcade, v zadnjih dveh sezonah skupni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, je na današnji uvodni posamični preizkušnji v olimpijski sezoni pometel s tekmeci, njemu najbližjega pa je brez zgrešenega strela prehitel za dobri dve minuti.

Najboljši Slovenec na današnji tekmi je zgrešil le eno tarčo na prvem strelskem postanku, nato pa zdržal pritisk vse do konca in z zanj zavidljivo strelsko statistiko prečkal ciljno črto kot deveti. "To je bila ena mojih najboljših strelskih predstav. Za vrhunski rezultat bi moral biti tudi tek na višji ravni, obeh prvin pa nisem sestavil. Razmere na progi mi niso povsem ustrezale, saj so bili nekateri deli povsem poledeneli, kjer se ne znajdem najbolje. V zadnjem obdobju sem bil pozoren na več malenkosti, tekmujem bolj umirjeno in najbrž tudi to prinaša boljše streljanje. Poskušam uživati in zaupati vase ter ne zganjati evforije zaradi tega. Upam, da ne bo ostalo le pri eni takšni tekmi, obenem pa verjamem, da sem resnično na pravi poti. Najbrž je tudi uspešno zaključen študij doprinesel vsaj delček k manjši psihični obremenjenosti," je po tekmi dejal Bauer.

Fak je imel tokrat več smole na strelišču, saj si je prislužil šest minut časovnega pribitka in končal tekmo na 50. mestu. "Manjka mi več kot mesec dni intenzivnega treninga, zato predvsem streljanje pod višjimi obremenitvami in tek na daljših razdaljah nista na tisti ravni, kot bi morala biti. Izboljšati moram prihod na strelišče in pripravo za strel, kjer vidim še največ rezerve. V tem bom lahko napredoval zgolj s tekmami, saj časa za trening ne bo več. Ocenjujem, da sem vendarle na pravi poti in bom že kmalu spet stari Jakov. Za sprint se bom še bolj potrudil in poskusil izkoristiti le dve streljanji," je dejal Fak.

"Zelo sem zadovoljen s Klemnom. Naredil je krasen rezultat, čeprav ni v popolnosti izkoristil svoje tekaške pripravljenosti. Za vrhunski izid bi moral pač podreti vseh dvajset tarč, kar je uspelo izvrstnemu Fourcadu. Tekaško bomo predstave še stopnjevali, kot smo si tudi zastavili. Glede na vse zgrešene tarče Jakova in Janeza, sta bila še dokaj dobro uvrščena, kar že sedaj kaže na dobro tekaško pripravljenost. Jakov bo moral predvsem streljanje še izboljšati, da se bo spet lahko kosal z najboljšimi," je bila ocena glavnega trenerja Uroša Velepca.

V petek bo v Östersundu na sporedu le ženska sprinterska tekma, na njej bodo nastopile Teja Gregorin, Andreja Mali in Anja Eržen.