Ana Drev je končala na 32. mestu in je finale zgrešila za sedem stotink in je v tej zimi še brez točk pokala in tudi brez slovenske norme za olimpijske igre v Sočiju. Katarina Lavtar je bila 35., Tina Robnik 45., Ilka Štuhec pa je bila diskvalificirana.

Massi: Tina je dosegla še visoko uvrstitev glede na vse skupaj

"Dejstvo je, da ni bilo pravega treninga in prave vadbe veleslalomskega zavoja. Na tej podlagi se po prihodu iz celca, iz mehke podlage, ni znašla. Smučanje je bilo negotovo, ker ne zaupa vase. Toda na tej podlagi je potrebno 'stopiti'. Tako pa ni napravila nobenega pravega zavoja in dosegla še visoko uvrstitev glede na vse skupaj. To je bila prva ledena proga in bi ji morala ustrezati. Ker pa nima pravih rezultatov, nima zaupanja vase," je povedal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Mazejeva je tekmo začela s številko 1 in veliko pričakovala od nastopa na progi, ki jo je postavil njen trener Walter Ronconi. Že naslednja tekmovalka, Avstrijka Kathrin Zettel, je bila veliko hitrejša in je Mazejevo na cilju prehitela za natančno dve sekundi. Zettlovo sta v nadaljevanju prehiteli le še Jessica Lindell-Vikarby in Anna Fenninger (+0,02), na četrtem mestu pa je bila Shiffrinova (+0,35).

Vse ostale tekmovalke so bile že več kot šest desetink za vodilno Švedinjo, Mazejeva pa je zdrsnila iz deseterice na 12. mesto (+2,04). Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je v Val d'Iseru na prejšnji tekmi 22. decembra prepričljivo dobila veleslalom, je bila deseta, Švicarka Lara Gut, druga pred tednom dni, pa je odstopila že na prvi progi. Nemka Maria Höfl-Riesch, druga skupno v minuli sezoni za Mazejevo, je bila 17. (+2,19), njena rojakinja Viktoria Rebensburg, ki bo v Sočiju branila veleslalomsko olimpijsko zlato, pa je bila 14. (+2,10) in je po finalu nazadovala na 24. mesto.

V skupnem seštevku Mazejeva na petem mestu

Mazejeva je imela na drugi progi pred tedaj vodilno Italijansko Denise Karbon več kot pol sekunde prednosti (0,54), pa je vse zapravila že do prvega merjenja časa, ko je zaostajala tri stotinke, pri drugem pa je imela več kot tri četrt sekunde zaostanka (+0,78) in ga do cilja ni bistveno znižala. Tako je bila za štirimi Italijankami tik pred Höfl-Rieschevo. Tudi Weiratherjeva ni prehitela Mazejeve in je končala na 17. mestu. Kar nekaj časa pa je še minilo, preden so začele padati odločitve o samem vrhu.

Pred nedeljskim slalomom v Lienzu je Tina Weirather ostala prva v skupnem seštevku pokala (609 točk), sledijo pa Fenningerjeva (597), Gutova (568), Höfl-Riescheva (551) in Tina Maze na petem mestu (426). Jessica Lindell-Vikarby je na čelu veleslalomskega seštevka (332).