"Nadaljevali bomo s testiranjem, iščemo pa primeren čas, ki mora biti kmalu," je sporočil Guercielena. Točen datum Cancellarovega poizkusa še ni znan, najverjetneje se bo to zgodilo konec aprila, ko bo konec spomladanskih klasik.

Trenutni rekord si lasti Čeh Ondrej Sosenka, ki je v Moskvi leta 2005 prekolesaril 49.700 metrov. Pred tem so rekord postavljali že številni kolesarski šampioni, kot so Francesco Moser, Graeme Obree, Miguel Indurain in Tony Rominger, a je Mednarodna kolesarka zveze razveljavila dosežke po letu 1972, med njimi tudi rekorde omenjenih tekmovalcev.

"Tekmovalec rabi vsaj 15 dni, da se privadi na stezo. Nemogoče je, da se to zgodi takoj, saj se mora kolesar privaditi na druga pedala. Sigurno je najpomembnejša stvar pripravljenost. Upamo, da bomo našli obdobje, ko bo Fabian 100-odstotno pripravljen in bo zmožen prenesti pripravljenost s ceste na stezo," še dodaja Guercilena.

Cancellara, ki je naslov svetovnega prvaka v kronometru osvojil v letih 2006, 2007, 2009 in 2010, je enkrat že poizkusil popraviti omenjeni rekord. Lansko poletje mu je poizkus na velodromu Grenchen v Švici preprečila poplava.