Zanimivo je, da je temnopolti golfist, trenutno v zvezi s smučarsko zvezdnico Lindsey Vonn, pred tremi leti zaradi afer po svojih skokih čez plot izgubil večino sponzorjev, tudi za nekaj časa prenehal igrati, a se je vrnil in začel služiti kot pred tem. Woods je postal tudi prvi športnik, ki je v karieri zaslužil več kot milijardo dolarjev.

Na drugem mestu lestvice se nahaja švicarski teniški igralec Roger Federer, njegov zaslužek v letu 2013 znaša 71,5 milijona dolarjev, 65 milijonov je zaslužil z reklamami, 6,5 milijona pa z denarnimi nagradami. Na tretje in četrto mesto sta se z 62 oziroma 60 milijoni uvrstila košarkarja Kobe Bryant in LeBron James, med nogometaši pa še naprej najbolj služi nekdanji angleški reprezentant David Beckham, s 47,2 milijona dolarjev je zaslužil 3,2 milijona več kot Portugalec Cristiano Ronaldo in 6,2 milijona več kot Argentinec Leo Messi, vsi zaključujejo deseterico najbolj plačanih športnikov.

Najbolj plačani voznik formule ena je Španec Fernando Alonso, zaslužek 30 milijonov dolarjev ga uvršča na 19. mesto. Štirikratni zaporedni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel je šele 89. (18 milijonov evrov), najhitrejši človek na svetu Jamajčan Usain Bolt je s 24,2 milijona na 40. mestu.

Med ženskami je znova največ zaslužila ruska teniška lepotica Marija Šarapova, z 29 milijoni pa je skupno šele na 22. mestu, med 100 najbogatejšimi pa je le še ena ženska, teniška igralka Serena Williams je na 68. mestu (20,5 milijona dolarjev). Šarapova je najbolje plačana športnica že vse od leta 2004.