Četverica, ki jo je policija aretirala, naj bi služila kot vezni člen med svetom nelegalnih stav in nogometaši, so povedali preiskovalci za italijansko tiskovno agencijo Anso.

Gattuso, leta 2006 z italijansko izbrano vrsto tudi svetovni prvak, je osumljen kriminalnega dejanja z namenom storiti športno prevaro. Gattuso je bil na začetku letošnje sezone nekaj časa trener italijanskega drugoligaša Palerma, a so se mu v klubu zahvalili za sodelovanje že po nekaj tekmah. V preiskavi se je znašel tudi nazadnje nogometaš Lazia Cristian Brocchi, ki je bil pri Milanu od leta 2001 do 2008 soigralec Gattusa. Policija je opravila hišni preiskavi v domovanjih obeh nogometašev, nekdanjih soigralcev.

Danes je v akcijo stopilo na ducate policistov, ki so delovali po nalogu tožilstva iz Cremone, ki je leta 2010 razkrilo afero Calcioscommesse.

Pod drobnogledom policije je tudi tekma Milan - Lazio februarja 2011, ko sta bila Gattuso in Brocchi tekmeca. Policija poleg te tekme preiskuje še dve tekmi prvoligaša Milana v sezoni 2010/11, proti Juventusu in milanskem Interju.