Mazejeva je po nedeljskem tretjem mestu na veleslalomu v St. Moritzu napovedala, da je težav v njenem taboru konec in da želi v prihodnje zasedati le še mesta na zmagovalnem odru, a se ji nato že nastop na današnjem slalomu ponovno ni najbolje posrečil.

Črnjanka je že po prvi vožnji zaostajala sekundo in pol, zasedala pa je 15. mesto, sadov pa ni obrodil niti njen napad v finalu, ko se je njen zaostanek še povečal. Izgubila je še dve mesti in končala na zanjo skromnem 17. mestu.

Maruša Ferk na današnjem slalomu zaradi bolečin v mišicah ni startala, Katrina Lavtar pa je v prvi vožnji odstopila.

Dan Avstrijk in sester Schild, Shiffrinova le 12.

V boju za najvišja mesta so tokrat prevladovale Avstrijke, saj so bile na koncu kar štiri med najboljšo peterico, posebno poglavje pa sta spisali sestri Schild, ki sta obe končali na zmagovalnem odru.

Po prvi vožnji je najbolje kazalo mlajši od sester Bernadette, v finalu pa je izkušeni Marlies uspel odličen nastop, ki je že spominjal na njeno formo izpred dveh let, s katerim je skočila na prvo mesto, Bernadette pa se je morala zadovoljiti s tretjim mestom, saj je bila od nje hitrejša tudi Hansdotterjeva. A to ni zmanjšalo veselja sester Schild, ki sta v ciljni areni navdušeni slavili odlična dosežka. Zmagovalka prvega letošnjega slaloma v Leviju Mikaela Shiffrin se je tokrat nekoliko slabše odrezala, saj je osvojila 12. mesto (+2,11).