A Mazejeva se bo s tem ubadala po današnjem slalomu, ki bo naslednje znamenje, v katero smer bi utegnila iti letošnja sezona. Je bilo tretje mesto na veleslalomu v St. Moritzu znamenje, da prihaja pomlad, ali je to zgolj lastovka, ki še ne bo stopila ledu v ekipi najboljše slovenske smučarke? Vprašanje je tudi, za kakšno taktiko se bo odločila Mazejeva, ali bo enako kot v nedeljo na veleslalomu pripravo na tekmo opravila brez Massija, ali so nesoglasja v ekipi po tretjem mestu zglajena in bo spet vse potekalo, kot je bilo v navadi doslej.

Mazejeva si želi tekmovati z bistrimi mislimi, brez dvomov, ki so jo razjedali v zadnjem času. »V Courchevelu hočem napadati, kot sem napadala na drugi veleslalomski progi v St. Moritzu. Veseli me, da sem dobro odzvala na težave. Zdaj bo laže iti naprej. Neuspehov imam dovolj, hočem biti prva, druga ali tretja,« je pred današnjo tekmo odločna Tina Maze, ki je bila lani na tem prizorišču, znanem tudi po visokih denarnih nagradah, uspešna, kajti dobila je veleslalomsko preizkušnjo, pred dvema letoma pa je bila v slalomu tretja.

Medtem ko Mazejeva upa, da bo dokončno našla pot proti vrhu, tekmice ne sedijo križem rok. Prva med njimi je Mikaela Shiffrin. Najstnici iz ZDA po odstopu v St. Moritzu ne bo primanjkovalo motiva. Z zmago bi lahko izenačila dosežek Janice Kostelić, ki je z 18 leti dobila pet slalomov v enem koledarskem letu. Rekord lovi tudi Maria Höfl Riesch, ki je na začetku olimpijske sezone v vzponu. Če bo zmagala, bo postala prva tekmovalka z vsaj desetimi zmagami tako v najhitrejši kot najpočasnejši disciplini alpskega smučanja. aro