Ana Drev je tekmo končala po prvi vožnji na 38. mestu, Maruša Ferk in Ilka Štuhec pa nista nastopili.

Tessa Worley je vodila po prvi vožnji, Jessica Lindell-Vikarby je zaostajala 29 stotink, tretjeuvrščena Avstrijka Kathrin Zettel pa pol sekunde. Sledili sta Kanadčanka Marie-Michele Gagnon (+0,67) in Italijanka Denise Karbon (+0,72). Tina Maze je bila šesta (+0,76), Katarina Lavtar pa 23. (+2,29). Slednja je osvojila šele druge točke svetovnega pokala v karieri po 29. mestu na uvodu te sezone v Söldnu.

V finalu je Mazejeva z zelo napadalno vožnjo najprej za več kot sekundo prehitela dotlej vodilno Francozinjo Anemone Marmottan. Denise Karbon in Gagnonova sta nato odstopili, Zettlova pa se je zavihtela na drugo mesto, vendar 91 stotink za Mazejevo. Lindell-Vikarby je bila nato najhitrejša na vseh merjenjih, tudi na cilju (+0,42.

Na startu je bila le še Worleyjeva. Dosegla je najboljši čas druge vožnje in bila tri stotinke pred drugo, Tino Maze. Štiriindvajsetletna Francozinja je bila najhitrejša na vseh merjenjih časa na drugi progi in je slavila osmo zmago v karieri, vse je dosegla v veleslalomih.

Neuspehov ima dovolj

Mazejeva je izenačila svoj izid sezone, tretje mesto, ki ga je dosegla srdi novembra na slalomu v finskem Leviju. To ji je uspelo le dan po odstopu na superveleslalomu. Kljub temu, da je to njen eden najboljših začetkov sezon v svetovnih pokalih, pa si sama želi več. Skupna zmagovalka minile zime se nadeja, da bo v samem vrhu tudi v olimpijski sezoni.

"Včeraj nam je šlo kar nekaj stvari narobe. Na ogledu superveleslaloma smo imeli precej težav. In ko v tako hitri disciplini ne ocenim dobro proge, pride do napak. Teh si ne smem privoščiti, ker hitro izgubim občutek. Veseli me, da sem danes reagirala pravilno in bo šlo sedaj lažje naprej. Neuspehov imam dovolj, hočem biti prva, druga ali tretja," je pojasnila Mazejeva.

O morebitni zamenjavi v njeni ekipi je Korošica po današnjem uspehu dodala: "Ekipa za zdaj ostaja nespremenjena in nimamo drugačnih scenarijev. Trener Walter Ronconi se mora še naučiti, da se reagira takoj, ko se kaj zgodi. Vsi se moramo naučiti iz napak in vsi se še učimo."

S težavami tudi tekmice

Po željah pa ne gre vedno tudi njenim tekmicam. Že na prvi progi je s številko ena najprej nastop predčasno končala Američanka Mikaela Shiffrin, v nadaljevanju pa so ob progi po napakah ostale še domačinka Lara Gut, Tina Weirather iz Liechtensteina in Avstrijka Elisabeth Görgl. Nemka Maria Höfl-Riesch je bila 11. in je sedaj v skupnem seštevku pokala druga (461 točk) za Laro Gut (482), tretja je Weiratherjeva (445), četrta je Avstrijka Anna Fenninger, tokrat osma (437), peta pa Mazejeva (290).

Alpske smučarke bodo svetovni pokal nadaljevale v torek, 17. decembra, ko bo v Courchevelu na programu slalom, nato pa se bodo ostale v Franciji, saj bosta 21. in 22. decembra v Val d'Iseru še smuk in veleslalom.