Brez uvrstitve v izločilne boje so ostali Jernej Demšar (24.), Jure Hafner (41.), Rok Flander in Tim Mastnak, slednja sta ostala tudi brez uvrstitve. Gloria Kotnik je bila 34.

Slovenski deskarji so odlično začeli olimpijsko sezono, najboljša pa sta bila tista, ki sta obeležila že lansko. Košir, lani tretji v svetovnem pokalu, se je šestič v karieri uvrstil na stopničke (doslej ima eno zmago), dobro formo pa je pokazal tudi svetovni slalomski prvak Marguč. Tako Tržičan kot Laščan sta bila odlična že v kvalifikacijah, v katerih sta zabeležila drugi in peti čas, pa sta oba prišla do polfinala, Košir še korak dlje.

"Pred tekmo je bilo nekaj negotovosti, saj dolgo nisem tekmoval, zadovoljen pa sem, da sem dokazal, da sem ostal vsaj na isti ravni kot lani. A ta uspeh ima tudi grenak priokus. Mislim, da še nikdar nisem imel lepše priložnosti, da bi zmagal. V finalu mi je šlo odlično, a se mi je tik pred koncem zadnje vožnje na zaključni ravnini zlomila vez, tako da sem ostal brez prve veleslalomske zmage v svetovnem pokalu," je bil s cmokom v grlu zadovoljen Tržičan, ki je vozil taktično zrelo, popolnoma je tvegal le v prvi kvalifikacijski vožnji in zadnji finalni: "Vmes pa sem uspešno nadziral svoj temperament. Vse prevečkrat vozim prehitro, preveč napadalno, zato delam napake. Tokrat teh ni bilo veliko, če bom končno le ugotovil, kako hiter moram biti, bom lahko še kakšno tekmo zmagal."

Zelo zadovoljen je bil na cilju tudi Marguč: "Nastopil sem bolan, zato takega rezultata nisem pričakoval. Še sreča, da smo v izločilnih bojih tokrat imeli le po eno vožnjo, če bi imeli dve, kot običajno, ne bi zdržal. Vsekakor sem imel velike rezerve, žal pa mi je za tistih sedem stotink, s tako razliko sem namreč izgubil polfinalni dvoboj z Unterkoflerjem. Če pomislim, da mi ta proga ne ustreza preveč, moram biti zadovoljen. Slalomska proga pa mi bolj ustreza, zato upam, da bom tudi jutri dober," je razlagal Marguč, ki je v osmini finala izločil lanskega zmagovalca svetovnega pokala Avstrijca Andreasa Prommeggerja, nato pa še Švicarja Nevina Galmarinija. Kar se tiče imen, ki jih je premagal, je imel težje delo kot Košir.

Ravnjak v Ruki izenačil izid kariere

Na drugi tekmi sezone svetovnega pokala deskarjev akrobatov v disciplini snežni žleb se je izkazal mladi Slovenec Tim-Kevin Ravnjak. Sedemnajstletnik je po drugem mestu v kvalifikacijah na koncu zasedel sedmo mesto, kar je izenačenje njegove najboljše uvrstitve v karieri.

Zmagal je Finec Janne Korpi pred Francozom Johannom Baisamyjem in rojakom Markusom Malinom. Pri ženskah je zmagala Kitajka Li Shuang, Slovenskih predstavnic ni bilo.