Danes in jutri bosta v Carezzi v Italiji na sporedu paralelni veleslalom in slalom za moške in ženske s številno slovensko udeležbo. Nastopili bodo Rok Marguč, Rok Flander, Žan Košir, Jernej Demšar, Tim Mastnak in Jure Hafner pri moških ter Gloria Kotnik in Iva Polanec v ženski konkurenci. Na nastop na jutrišnji tekmi upa tudi Izidor Šušteršič. Priložnost bo dobil, če se eden od dvojce Hafner, Demšar ne bo najbolje odrezal. Na obeh tekmah se bodo tekmeci v izločilnih dvobojih pomerili le v eni vožnji.

Čeprav tekem za svetovni pokal v tej sezoni še ni bilo, so imeli tekmovalci priložnost preveriti pripravljenost v primerjavi s tekmeci v evropskem pokalu. Rok Marguč pravi, da je tekma v Avstriji pokazala, da je dobro pripravljen, čeprav se ni uvrstil med najboljše. Tudi nad razmerami za trening se ne pritožuje. »Razmere doma so ta trenutek izvrstne, tako da bi bil greh trenirati kje drugje. Kljub vsemu sem pretekli konec tedna odpotoval še na tekmo evropskega pokala v Hochfügen, da sem začutil tekmovalni utrip. Rezultat tam seveda ni bil v prvem planu. Dobil pa sem potrditev, da sem konkurenčen, dovolj hiter. V prvi kvalifikacijski vožnji sem bil namreč najhitrejši, v drugi pa sem odstopil in posledično ostal brez finalnih dvobojev,« je povedal Rok Marguč.

Optimizma ne manjka niti Žanu Koširju, ki verjetno ne bi imel nič proti, če bi bil letos podobno uspešen, kot je bil v minuli sezoni. Ker so bile razmere za trening v Sloveniji dobre, je sklepne priprave opravil na Rogli in Krvavcu, mudil pa se je tudi na prizorišču današnje in jutrišnje tekme, kjer je preveril teren. »Preučil sem teren, sneg in postavitve več trenerjev, hkrati pa sem seveda oko vrgel tudi na konkurenco. Zanimivo bo,« je povedal Žan Košir.

Medtem ko bosta Marguč in Košir skušala priklicati spomine na uspešno minulo sezono, se bo Rok Flander z mislimi verjetno skušal vrniti dve leti nazaj, kajti v Carezzi je bil takrat tretji. Le kaj bi bilo lepšega kot olimpijsko sezono začeti s podobnim rezultatom, z uvrstitvijo na oder za zmagovalce? aro