Na seji so potrdili reprezentanco, ki bo nastopila na letošnji univerzijadi v Italiji, Zvone Borštner pa bo na predlog Ilirije izbor SZS za Bloudkovo nagrado. Največ časa so posvetili spremembam pravilnika SZS v luči priprav na volilno skupščino, ki bo 16. januarja 2014.

"Med to in prejšnjo sejo IO sem opravil številne pogovore z družino, klubi, drugimi pomembnimi osebami v zvezi. Želim vzpostaviti transparentno delo in s tem na naslovnice medijev iz smučanja in naše zveze znova pripeljati dobre in pozitivne novice. Ker prihajam iz gospodarstva, vem, da moram imeti za delo vrhunsko ekipo. Kot prvega kandidata na podpredsedniškem mestu vidim gospodarstvenika Draga Bahuna, ki vodi tudi planiški organizacijski komite. Druga podpredsednica bi bila Petra Majdič, ki bi prinesla pogled športnika na delo s športniki. Oba sta potrdila pripravljenost za sodelovanje. Zelo resno pa se pogovarjam za tretje podpredsedniško mesto. Oseba, ki bo iz alpskih smučarskih disciplin, še ni dokončno potrdila svojega sodelovanja. Želim, da bi skupaj postavili nove temelje za dolgoročnejše obdobje," je napovedal Smrekar, član vodstva Droge Kolinske.

Predsedniška funkcija odslej neplačana

Ulaga je 17. oktobra odstopil z mesta predsednika na seji IO zveze, kar pa je dan pozneje preklical. Toda že na tej seji so člani IO za v. d. predsednika imenovali Smrekarja, ki je bil dotlej podpredsednik. Že 22. oktobra je seja IO SZS potekala pod vodstvom Smrekarja brez Ulage. Slednji je 28. novembra izgubil tudi mesto vodje slovenske olimpijske reprezentance.

Ulaga na redni letni skupščini SZS 18. septembra letos ni dobil podpore za spremembe statuta, ki jih je med drugim zaradi okrepitve predsedniške funkcije sam predlagal. Nekateri predstavniki klubov in IO SZS so mu očitali jemanje provizij in honorarjev za delo, kar naj bi bilo za predsednika etično sporno, očitali pa so mu tudi nepravilnosti pri poslovanju zveze. Prav zato so na današnji seji v statut zapisali, da je predsedniška funkcija prostovoljna in neplačana.

Tokratna seja IO je bila pri točkah o finančnem delu zveze zaprta za javnost.