Krstić in Ljubič sta zanikala kakršnekoli nečedne posle in pojasnila, da tudi Evropska rokometna zveza na omenjenem obračunu ni zaznala nobenih nepravilnosti. "To ima za naju največjo težo. Midva veva, da ni bilo nič narobe. Napake se pač pojavljajo, ampak so bile v razmerju 50-50. Glede na to, da ni bilo uradnega postopka, EHF ponavadi ne naredi ekspertize tekme oziroma jo naredi za lastno uporabo. Ne daje pa ven izsledkov. Na najino vztrajanje in verjetno tudi zaradi obtožb Müllerja, ker se v tem primeru pač blati tudi ime EHF, so se odločili, da le objavijo izid ekspertize," je pojasnil Ljubič.

Slovenska sodnika sta za nameček napovedala tožbo proti strategu Thüringerja. "Danes sva bila pri odvetniku. Civilna tožba je pripravljena, vanjo bomo dali le še ta dokument EHF, ki ima veliko težo. Menim, da jo bomo vložili do konca tedna," je še povedal Ljubič.

Romunke so na omenjeni tekmi zmagale z 20:19, oba kluba pa sta zadržala teoretične možnosti za napredovanje med osmerico iz skupine A (pozneje sta napredovala prav Thüringer in pa Györ). Nemški klub se je med drugim pritoževal tudi nad tem, da so njihove igralke domači navijači motili z laserskimi žarki.