Smukaška olimpijska prvakinja iz Vancouvra 2010 se je hudo poškodovala februarja letos na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko si je pri padcu raztrgala kolenske vezi, nato pa si je minuli mesec na treningu vnovič poškodovala isto koleno. Kljub temu je minuli konec tedna nastopila na tekmah svetovnega pokala v Kanadi, kjer je v smukih vpisala 41. in 11. mesto, nato pa je v superveleslalomu končala pred vsemi slovenskimi smučarkami na petem mestu; Tina Maze je bila 13., Ilka Štuhec 23., Vanja Brodnik pa 43.

A 29-letna Američanka je prek Facebooka sporočila, da bo dobro razmislila, če bo pred olimpijskimi igrami v Sočiju, te bodo na sporedu od 7. do 23. februarja, še kaj nastopala v svetovnem pokalu. "Grem naprej, moj pogled je usmerjen le proti Sočiju," je zapisala štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala: "Dejstvo je, da smučam s poškodovano vezjo, zato moram tehtno premisliti, kakšen bo moj načrt priprav do olimpijskega nastopa. Odločitev o tem, ali bom še nastopala v svetovnem pokalu, bo gotovo zelo premišljena."

Svetovni pokal se že ta konec tedna seli v Evropo; smučarke bodo nastopale v St. Moritzu. Do olimpijskih iger v Sočiju je na koledarju svetovnega pokala še 18 ženskih tekem.