Vonnova je v zadnjih dveh letih v Lake Louisu obakrat osvojila vse tri discipline, skupno ima zgolj z zadnjih sezon iz tega kanadskega zimskega središča kar šest zmag v svetovnem pokalu.

Ameriška zvezdnica, štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, je prepričana, da bo lahko nastopila na olimpijskih igrah v Sočiju februarja prihodnje leto, čeprav si je minuli mesec na treningu poškodovala isto koleno, ki jo je zaustavilo v minuli sezoni po padcu na svetovnem prvenstvu v Avstriji.

»Odločitev o tem, ali bo Lindsey nastopila tudi na smukaških tekmah v petek in soboto ter na superveleslalomu v nedeljo, bomo sprejeli po četrtkovem zadnjem treningu,« so sporočili iz ameriške smučarske ekipe in dodali: »Po treningu v domačem Vailu minuli vikend se Lindsey odlično počuti. Ves čas je bil z njo in trenerji tudi zdravnik ekipe Bill Sterett, ki meni, da je njeno koleno zdaj dovolj stabilno, da bi preneslo vse napore. Zato ji je prižgal tudi zeleno luč za uradni trening.«

Torkov trening je bil zaradi snežne nevihte sicer odpovedan, a smučarke v Kanadi zdaj čakata še dva dneva treningov, preden bodo v Skalnatem gorovju na sporedu tekme. Devetindvajsetletna Vonnova je v Lake Louisu na zadnjih 25 tekmah osvojila 14 zmag in kar 20-krat stala na stopničkah.

Dekle golfskega zvezdnika Tigerja Woodsa je kar štirikrat (2008, 2009, 2010, 2012) slavila skupne zmage v svetovnem pokalu, z 59 zmagami na tekmah pa ji le še tri manjkajo do rekordnega dosežka Avstrijke Annemarie Moser-Pröll.