Višnarjeva je svoj nastop končala v polfinalu. Čeprav je tekla v času zmagovalke polfinalne skupine, pa sta bili obe srečni poraženki iz drugega polfinala hitrejši po času. Drugi slovenski predstavnici Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek sta izpadli v kvalifikacijah, Čebaškova je dosegla 50., Jezerškova pa 71. čas.

V hladni Rukki so bile na startu klasičnega sprinta kar 104 tekmovalke in 125 tekmovalcev. Drugega mesta se je veselila lanskoletna zmagovalka skupnega svetovnega pokala Američanka Kikkdan Randall, ki je dosegla šele 12. čas kvalifikacij. Lepo je presenetila Nemka Herrmann Denise na tretjem mestu.

Višnarjeva je v kvalifikacijah 1,4 kilometra dolgega sprinta osvojila 23. mesto, se nato s tretjim mestom prebila v polfinale in nato z silovitim finišem za las zgrešila finalni nastop. Po koncu tekme je Višnarjeva povedala: "V kvalifikacijah sem se sicer počutila močno, a čas je pokazal kar velik zaostanek, verjetno so bile smuči nekoliko počasnejše. V polfinalu se je Herrmannova v klancu skoraj ustavila pred mano, izgubila sem nekaj ritma. Bila sem izjemno močna, še posebej v sprintu v cilj. Drugače je rezultat dobra popotnica za nadaljevanje sezone."

Pri moških zmagal Brandsal

V moški konkurenci je zmago slavil norveški smučarski tekač Erik Brandsdal. Drugo mesto v klasični tehniki je po fotofinišu osvojil Rus Anton Gafarov (+0,06), tretji pa je bil Šved Teodor Peterson (+0,10). Slovencev ni bilo na startu.

V soboto bo v Kuusamu na sporedu še 5 km klasično za ženske (10.00) in 10 km klasično za moške (11.30), v nedeljo pa sta na sporedu še preizkušnji v prosti tehniki, 10 km za ženske in 15 km za moške.