Andreja Mali je osvojila 29. (+3:08,6/3), Anja Eržen pa 54. mesto (+5:44,0/5).

Biatlonke so po sredini odpovedi zaradi močnega vetra danes na Švedskem izpeljale prvo posamično tekmo v olimpijski sezoni, smetano pa je pobrala Soukalova. Po treh četrtinah tekme so se stopničke nasmihale tudi Gregorinovi, a je v zadnji strelski seriji trikrat zgrešila, po triminutnem pribitku pa nato zdrsnila na 18. mesto.

"Seveda nisem zadovoljna, saj sem imela večino tekme zadeve v svojih rokah, potem pa se je nesrečno končalo. Kljub izkušnjam sem se že na progi preveč ukvarjala s končnim izidom, namesto da bi se osredotočila še na zadnje streljanje. Smuči so bile v redu pripravljene, tekaško sem se čutila dovolj močno in tudi razmere so vsekakor omogočale dober dosežek, le moja glava ni zdržala," je bila po današnji tekmi samokritična Gregorinova in dodala: "Tolažim se z mislijo, da sem še vedno sposobna vrhunskih rezultatov in uvrstitev na stopničke. Drugič bo zagotovo bolje."

Trikrat je bila strelsko nepopolna tudi Andreja Mali, ki je vendarle osvojila 12 točk, ognjeni krst v biatlonski karavani pa je uspešno prestala najmlajša biatlonka v slovenski ekipi - 22-letna Erženova je s petimi nepokritimi tarčami osvojila 54. mesto.

"V sredo sem bila zelo nervozna, ker so nam prestavili tekmo, danes pa je bilo že bolje. Poskušala sem čim bolj uživati v svoji prvi biatlonski tekmi svetovnega pokala. Pričela sem nekoliko bolj z rezervo in se osredotočala na streljanje. Očitno mi manjka tudi še kar nekaj izkušenj, saj mi je pri streljanju leže veter povzročal precej težav, stoje pa je šlo kar dobro. Za prvič sem sicer zadovoljna, vendar bo potrebno prikazati več," je po tekmi dejala Erženova.

V Östersundu se bo ob 17.15 pričela moška tekma na 20 km, na njej pa bodo nastopili štirje Slovenci: Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl in Janez Marič.