Celjski rokometaši so po nesrečnem razpletu v madžarskem Veszpremu, kjer so zapravili izjemno priložnost, da nenadejano osvojijo zlata vredno točko, zlahka opravili s Slovanom, po sredini generalki v Ljubljani pa vse svoje sile usmerili v sobotni obračun z Zagrebčani. V primeru zmage bi naredili velik korak k uvrstitvi v osmino finala, hkrati pa bi se tradicionalnemu tekmecu oddolžili za poraz na uvodni tekmi lige prvakov, ko so v Zagrebu izgubili z 21:24.

Slovenski podprvak je na dosedanjih šestih tekmah v tem tekmovanju premagal ruski Sankt Peterburg in ukrajinski Motor iz Zaporožja ter dvakrat klonil proti Veszpremu, po enkrat pa z nemškim Rhein-Neckar Löwnom in Zagrebom.

Matić o nasprotniku z izbranimi besedami

"V soboto nas čaka izjemno težka in zahtevna tekma. Na nasprotni strani bomo imeli motiviranega tekmeca, zelo dobro selekcionirano ekipo, ki jo vodita odlična trenerja. A mi se zanašamo na svojo igro in verjamem, da bomo igrali v polni dvorani. Z našo pametno igro, srčnostjo in maksimalnim pristopom, ki mora preseči naše zmožnosti, lahko osvojimo obe točki," pred sobotno tekmo pravi celjski strateg Vladan Matić.

Srbski strokovnjak na celjski klopi se zaveda, da je Zagreb odlična ekipa. "Hrvaška zasedba ima štiri, morda pet izkušenih igralcev, v njej pa so zbrani tudi vsi najbolj nadarjeni hrvaški rokometaši. Gre za kompletno ekipo, ki je nevarna z vseh položajev. V obrambi ogromno pomenijo izkušnje bratov Josipa in Tončija Valčića ter Zlatka Horvata, na vseh igralnih položajih so dobro pokriti z izkušenimi in mladimi igralci," je še dodal Matić.

Ključna bo igra v obrambi

Celjska ekipa bo morala prikazati "popolno" predstavo, Vid Poteko, eden od stebrov slovenskih podprvakov, pa je pred sobotnim rokometnim spektaklom v mestu ob Savinji dejal: "Naša igra mora temeljiti na močni in dobri obrambi ter na hitrih prehodih v napad. Obramba je naša močnejša stran, kjer z borbenostjo opravljamo veliko delo, ob polni dvorani pa nam bo to še lažje. Tekme se veselimo in jo nestrpno pričakujemo, saj bi nam zmaga veliko pomenila za napredovanje v osmino finala, kar je naš prvotni cilj. Za mlade igralce je največja nagrada, če igramo pred številnim domačim občinstvom. V tem primeru nam naši privrženci dajejo še dodatno energijo in upam, da bo tako na sobotnem obračunu z Zagrebom."

Pravico na slovensko-hrvaškem obračunu bosta delila Slovaka Peter Brunovsky in Vladimir Canda.