"To je res zanimiva proga, gre za pravi smuk, ki ponudi nekaj za vsakogar. Ima ravnine, zelo strme sredinske dele, je res prava proga za svetovno prvenstvo," je dejala Gutova in dodala: "Na progi sem zelo uživala. To je to, kar si mi, dirkači, želimo. Ponuja namreč obilico zabave."

Drugi čas treninga je vpisala Avstrijka Anna Pfenninger. "Da bi že v prvem poskusu vse te zavoje in izzive opravil brez napake, je enostavno nemogoče. Vse je novo. Proga je zelo zahtevna, zato se jo je treba lotiti s spoštovanjem," je dejala avstrijska smučarka, z njo pa se strinja tudi Tina Maze.

Mazejeva je bila zadovoljna s 14. časom treninga. "Proga je zelo, zelo zahtevna in z njo sem imela ob prvem stiku kar nekaj težav. Bila sem zelo presenečena nad veliko hitrostjo, zato sem večkrat na silo zavirala. Definitivno bom na tej progi potrebovala nekaj več treninga."

Prireditelji so slovesno odprli novo smukaško progo Raptor v Beaver Creeku, kjer bodo ta teden tri tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju; najprej je v petek na programu smuk, v soboto sledi superveleslalom, v nedeljo pa še veleslalom.