Več kot tisoč madžarskih navijačev je že nekaj ur pred tekmo okupiralo vse stojnice s pivom in balkanskimi specialitetami pred Zlatorogom, fantastično vzdušje pa so nato prenesli tudi v dvorano. »Perić, Perić!« je pred tekmo odmevalo s tribune, na kateri so bili navijači Veszprema, skandiranje pa je bilo namenjeno zdajšnjemu pomočniku glavnega trenerja v Celju, ki je bil med letoma 2007 in 2011 član kluba z obale Blatnega jezera. Priljubljeni Perke se je dolgo rokoval, objemal in fotografiral z madžarskimi navijači ter dajal avtograme, na uradni predstavitvi igralcev obeh ekip pa so od domačih simpatizerjev največji aplavz dobili trije nekdanji igralci pivovarjev: Mirko Alilović, Renato Sulić in Mirsad Terzić.

»Nikoli ne misli, da si dovolj dober,« je naslov premiernega bloga, ki ga je za uradno spletno stran lige prvakov pred dvema tednoma napisal Veszpremov prvi zvezdnik Laszlo Nagy. A favorizirani gostje, ki so mislili, da so precej boljši od najmlajše ekipe v ligi prvakov, tega na igrišču niso pokazali. Igralci ekipe, za katero igra kar 208 centimetrov visoki Nagy (poleg njega je v ekipi še pet dvometrašev), so sicer petkrat vodili z dvema zadetkoma prednosti, vseeno pa je bil izid v prvem polčasu kar devetkrat izenačen.

Veszprem, ki ima letni proračun skoraj devet milijonov evrov, v svojih vrstah pa ima igralce iz sedmih držav (Hrvaška, Srbija, Iran, Slovaška, Španija, BiH, Madžarska), je po štirih začetnih izenačenjih prvič povedel s plus dva v 13. minuti (6:4), že v naslednji pa je steber obrambe Istvan Schuch dobil že drugo izključitev. Nekdanji Gorenjev igralec Momir Ilić je do takrat dosegel že štiri gole, a se nato ustavil, njegovo strelsko vlogo pa sta prevzela Nagy in Sulić, ki sta zadela vsak po trikrat. Na srečo so imeli Celjani razpoloženega Hrvata Ivana Sliškovića, ki je bil s šestimi zadetki prvo strelsko ime v uvodnih 30 minutah.

Kar 21-kratni državni prvaki in 22-kratni pokalni zmagovalci Madžarske so na začetku drugega polčasa spretno izkoristili izključitev Nemanje Zelenovića in si po treh zaporednih golih prvič priigrali občutnejšo razliko (18:15). Po dobrih petih minutah igre je zaradi tretje izključitve pordečel Schuch, vseeno pa so Madžari v deseti povedli za štiri (21:17) in domači trener Vladan Matić je bil prisiljen vzeti minuto odmora, da bi ustavil madžarsko ofenzivo.

A kratek premor ni prinesel želenega. Ko je španski levokrilni igralec Cristian Garcia Ugalde, ki je prišel iz Barcelone in ki je v petnajstih minutah drugega polčasa dosegel pet golov, zadel iz cepelina za 25:18, je bilo jasno, da se bo celjska obletnica končala brez madžarskega skalpa. Na včerajšnji dan pred enim letom (17. november 2012) so pivovarji v Zlatorogu spravili na kolena sloviti Kiel z 31:28 (zanj je takrat igral tudi Ilić in dosegel pet zadetkov), včerajšnja predstava gostiteljev v drugem polčasu tako v obrambi kot v napadu pa je bila preslaba za ponovitev lanskega podviga. Rekorden zaostanek Celjanov je znašal osem golov (20:28 v 52. minuti), v končnici pa so vsaj malce omilili visok poraz.

Skupina A, 5. krog: Rhein Neckar – Zagreb 34:26 (21:11), Zaporožje – St. Peterburg 29:24 (15:9), Celje PL – Veszprem 26:31 (14:15), vrstni red: Veszprem 10, Rhein Neckar 7, Zaporožje 5, Celje PL in Zagreb po 4, St. Peterburg 0.