Dvoboj je bolje začel drugi igralec sveta, Đoković. Proti prvemu loparju moškega tenisa je Srb v prvem nizu hitro povedel z odvzemom servisa Špancu, vendar je slednji izgubljeno nadoknadil, našel svoj ritem in v peti igri prvega niza znižal zaostanek ter odvzel servis srbskemu tekmecu. Kljub izenačenju je Nadal nato spet popustil, Đoković pa znova povedel z breakom prednosti in vodstvom s 5:3 ter nato osvojil tudi niz.

V drugem nizu Nadal prav tako ni ponudil večjega odpora nasprotniku, ki so mu uspevali tudi neverjetni podvigi. Španec skorajda ni imel orožja, s katerim bi poslal žogico mimo srbskega teniškega asa, ki se je tako znova veselil zmage. Đoković je izkoristil drugo zaključno žogo in se še tretjič v karieri veselil zmage na prestižnem zaključnem turnirju. Poleg tega je osmi igralec na svetu, ki je na zadnjem turnirju sezone ubranil naslov.

V konkurenci dvojic, dvoboju ki je bil na sporedu pred posamičnim finalom, sta si zmago po podaljšanem tie-breaku priborila Španca David Morrero in Fernando Verdasco, šesta nosilca turnirja, ki sta v finalu s 7:5, 6:7 (3) in 10:7 premagala prvopostavljena ameriška brata Boba in Mika Bryana.