Nad moškim delom bdi Miha Verdnik, poleg najbolj izkušenega člana v moštvu Mitje Valenčiča se je na zadnjih testiranjih v ekipo za tehnične discipline prebil še Matic Skube. Treningi so potekali po načrtih in kot pravi Mitja Kunc, ki je trener tehničnih disciplin, je ekipa v vzponu, z vožnjami pa je zadovoljen. Prvo ime je prekaljeni Valenčič, ki pravi, da je letošnja sezona zanj zadnja. Glavni cilj bodo olimpijske igre v Sočiju, vendar ga do takrat čaka še veliko dela.

Valenčiča v zadnji sezoni kariere čaka še precej dela

"Zdravstveni karton je BP, to me najbolj veseli, nimam večjih težav, upam da to zdrži do konca sezone. Za mano je že precej sezon, a vem, da je letošnja prav gotovo zadnja. Nastop na olimpijskih igrah bo zame pika na i, a moram do takrat še veliko narediti, čim bolj moram izboljšati startno številko," je na novinarski konferenci dejal smučar iz Cerkelj na Gorenjskem.

Letos je nekaj stvari v treningu spremenil, bolj se je posvetil hitrim disciplinam. "Več je bilo letos poudarka na tehniki, s kondicijo nisem delal več sam, ampak sem se znova priključil ekipi. To so bile glavne spremembe," je dejal Valenčič, ki kot svoja naslednika vidi predvsem Matica Skubeta in Miho Kürnerja. "Oba se znata zelo dobro odpeljati in sta že zelo konkurenčna, tako da bosta bržkone onadva vlekla voz, ko jaz odložim smuči v kot," je še dejal Valenčič.

Po poškodbi se vrača Ferkova

V ženskem delu je nekaj več neznank, saj se bodo trenerji za ekipo odločili po zadnjih treningih v Leviju. Tini Maze, ki se danes predstavitve ni udeležila, dela družbo na startni listi Ilka Štuhec, na strmine se po poškodbi vrača Maruša Ferk, tu sta še Ana Drev in Katarina Lavtar, ki se je na prvi tekmi v Söldnu z 29. mestom prebila med dobitnice točk, danes pa sta se predstavili še Ana Bucik in Vanja Brdnik.

"Sploh mi prosim ne omenjajte poškodb," je dejala Ferkova, ki se spet vrača na smuči. Že dalj časa ni tekmovala na najvišji ravni, po dobrih treningih komaj čaka, da se spet pomeri s svetovno konkurenco, če se bo le prebila v slovensko kvoto. "Trenirala sem vse discipline in sem zelo zadovoljna, saj sem imela kar nekaj primerjave z drugimi reprezentantkami. V Leviju bi rada čim bolje izkoristila dneve za trening, upam, da se mi uspe kvalificirati na tekmo," je dejala Ferkova.

Štuhčevi smuči lepo letijo

Zelo nestrpno tekme pričakuje tudi Štuhčeva, ki je na veleslalomu v Söldnu odstopila. "Pripravljena sem dobro, smuči lepo letijo. Tudi zdravje je 'okej', treninge smo dobro opravili, zdaj samo še čakamo nove tekme. Kako dobro sem pripravljena, bo treba še malo počakati. Igre v Sočiju bom vzela še kot eno tekmo, si skušala povzročat čim manj pritiska, potem pa bomo videli," je pred nadaljevanjem sezone dejala Štuhčeva in zaključila: "Težav in bolečin nisem imela, razen tistih, ki so v vrhunskem športu nekaj normalnega, naredili smo vse in zdaj čakamo le še na tekme."

Dekleta bodo slalom v Leviju vozila prihodnjo soboto, fantje pa v nedeljo.