Dragšič je bil po številnih operacijah kolena, v šestih letih je moral kar šestkrat pod nož, svojo tekmovalno kariero primoran prekiniti leta 2011. Med leti 2002 in 2008 se je osemkrat uvrstil med najboljšo deseterico svetovnega pokala, v Flachauu 2004 in Bormiu 2008 je bil tik pod odrom za zmagovalce. Osmo mesto je njegov najboljši dosežek na svetovnem prvenstvu v Bormiu 2005, nastopil je tudi na zimskih olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju 2002 in Vancouvru 2010.

Po športni karieri se je posvetil družini, ostal pa je v alpskem smučanju, kjer zdaj pri smučarskem klubu Branik opravlja vlogo trenerja starejših in mlajših dečkov. "Zdaj prenašam svoje znanje na mlajši rod in upam, da bodo uspeli v neki meri in prišli na najvišji nivo. Trenutno sem tudi zelo vpet v projekt Pro ski. Sam sem preizkusil to vadbo in moram reči, da je odlična. Če ne moreš na sneg, je to edina preventiva, ker se delajo enaki gibi kot na snegu. Gre za odlično pripravo na snežni trening," je na predstavitvi pripomočka za smučanje dejal Dragšič, ki smuči po koncu tekmovalne kariere nikakor ni postavil v kot.

"Še vedno sem dosti na smučeh s svojimi varovanci, vse od septembra, potem vsaki drugi teden na ledenikih. Tekmovalnosti ne pogrešam, saj zjutraj, ko vstanem in ko začutim določene bolečine v kolenu, vem, da ne bi mogel tega stoodstotno opravljati, zato mi je lažje," je povedal 34-letni Štajerec, ki so ga ustavile predvsem poškodbe. "V šestih letih sem imel šest operacij kolena in nisem mogel konstantno trenirati brez bolečine. Še vedno se mi ne zdi, da sem prestar, a tekmovalna raven je padla in ko ni bilo rezultatov, kot sem si jih želel, sem raje nehal."

»Dandanes je vrhunski šport zelo krut«

Še vedno ima stike z nekdanjimi sotekmovalci, z Renejem Mlekužem, Juretom Koširjem, Dragom Grubelnikom, je tudi predstavnik tekmovalcev na SZS. "Smučanje je vsa moja mladost, s tem sem živel, mislim, da še lahko pomagam v naslednjih letih. Še smo v stiku s fanti, če ne osebno, pa po telefonu. Izmenjamo mnenja, tudi življenjska, v redu je, da je tako," je dejal Dragšič.

Čeprav ima tudi smučanje tako kot veliko ostalih športov velik osip med mladimi, saj šport poleg finančnih vložkov družin težko konkurira z novodobnimi računalniškimi pogruntavščinami, si v klubu prizadeva vzgajati novi rod smučarjev. "Težko je. SK Branik ima precej obetavnih smučarjev, a široke izbire več ni, sito je zdaj manjše. Iz manjše baze lahko narediš enega ali dva dobra smučarja. Dandanes je vrhunski šport zelo krut, saj mora za tem stati ne samo tekmovalec, pač pa vsa družina. Vendar pa sem optimist, pred nami je svetla prihodnost. Računam, da lahko v prihodnje še naredimo kakšno Tino Maze."