Na tekmi v Stožicah so se Švedinje slovenskim prvakinjam dolgo časa dobro upirale, gostiteljice so njihov odpor strle šele v zadnjih minutah tekme in na koncu slavile z zanesljivih 36:28.

"Prva tekma ne pomeni nič. Dejstvo je, da se je Sävehof že takrat pokazal kot zelo kakovostna ekipa. Njihov odpor smo zlomili ob koncu drugega polčasa. Po tisti tekmi je švedska ekipa nadaljevala z dobrimi igrami, vse tri tekme je zmagala. Že pred prvo tekmo sem menil, da je Sävehof dobra ekipa, dobro selekcionirana, mogoče ji manjka malce izkušenj in samozavesti, kar pa je pridobila z letošnjimi zmagami in tudi lansko sezono. Čaka nas težka in kakovostna tekma, mi pa moramo igrati na višji ravni kot doma, to je edina pot do uspeha," je na novinarski konferenci uvodoma dejal Tiselj.

Ta v igri Skandinavk ne pričakuje kakšnih večjih sprememb v primerjavi s prvim obračunom. "Ni nekih bistvenih sprememb v njihovi igri. Igrajo lep, preprost rokomet. To je ekipa deklet, ki so po starostno precej skupaj, skupaj so odraščala, motiv pa je neprimerno višji kot v preteklosti. Energetski potencial je na višji ravni, svoje pa doda občinstvo. V taktičnem smislu pa se v primerjavi z minulo sezono niso posebej spremenili. Okostje njihove ekipe so tri res kakovostne zunanje igralke Jenny Alm, Jasmina Roberts in Ida Oden, tu pomaga še Elin Karlsson, imajo dve odlični krožni napadalki in štiri krila, ki se neprestano menjavajo, v zadnjem obdobju pa res kakovostno brani tudi njihova vratarka," ekipo Sävehofa hvali Krimov strateg.

Tiselj na Švedskem zelo verjetno ne bo mogel računati na krožno napadalko Oano Maneo, ki ima težave z bolečinami v križu, kljub njenemu "izostanku" pa je Krimov igralski kader dovolj širok za novo, četrto zmago v sezoni. A zanjo bo treba nekaj elementov v igri popraviti.

"Najbolj pomembno je, da popravimo obrambo. Mi smo letos že igrali dve tekmi s Sävehofom. Obe smo zmagali, a na obeh igrali zelo slabo v obrambi. Obramba in vračanje je ključ do uspeha. Ponoviti pa moramo tudi disciplinirano in potrpežljivo igro v napadu, kot smo jo pokazali proti njim na prvi tekmi, pa tudi proti Leipzigu in na zadnji tekmi proti Metzu," meni Tiselj.