V prvem polčasu je bila rezultatska pobuda na strani Metza, Krim pa si je prvo prednost z dvema goloma priigral šele v končnici tega dela igre.

Čeprav smo pred tekmo napovedovale drugačen pristop, večjo zbranost in agresivno igro v obrambi, smo spet začele medlo in slabo. Na začetku smo spet imele nekaj težav v obrambi, v kateri nismo bile dovolj agresivne. Tudi v napadu smo naredile precej napak, a smo se nato le prebudile. Ko je stekla igra v obrambi, je posledično tudi v napadu. Metz je sprva dobro pokrival naše zunanje igralke, ko pa smo začele igrati preko krožnih napadalk in kril ter delati viške, so nastajale luknje v francoski obrambi. S tem so tudi naše zunanje igralke dobivale več priložnosti in jih uspešno izkoriščale.

Iz garderobe je na začetku drugega polčasa prišel prerojeni Krim: v slabih osmih minutah delni izid 6:1 in vodstvo z 19:12.

Začetek drugega polčasa je bil silovit. V garderobi smo se dogovorile, da bomo igro le še stopnjevale, saj smo vedele, da imamo Metz v svojih rokah. Želele smo odigrati dober drugi polčas in to nam je v veliki meri tudi uspelo. Po vodstvu z 19:12 smo znova malce popustile, česar si ne bi smele privoščiti, saj bi morale igro in rezultat samo še nadgraditi in še višje zmagati. A do takšnih za nas značilnih padcev pride zaradi utrujenosti, posledično pade zbranost in prihaja do napak. Vseeno smo v nadaljevanju znova zaigrale precej bolje in tekmo končale tako, kot je bilo treba – z zmago.

S tretjo zmago si je Krim verjetno že zagotovil napredovanje med osem najboljših ekip v Evropi.

O tem raje ne bi ničesar govorila, kalkulirala in računala. Moramo iti od tekme do tekme, naš cilj pa je seveda jasen: zmagati tudi na zadnjih dveh, proti Sävehofu na Švedskem in proti Leipzigu v Ljubljani. To bi nam zagotovilo prvo mesto v skupini C in vsaj na papirju lažjo skupino v drugem delu tekmovanja.

Metzu ste na dveh tekmah nasuli 13 golov in bili obakrat prva strelka tekme. V Franciji vaših šest ni bilo dovolj za zmago, sedem v Ljubljani pa je bilo.

Zdaj gremo na osem (smeh). V Stožicah sem po šestih zadetkih iz šestih poskusov nato tri zgrešila, a tekmo vseeno končala z dobrim izkupičkom 10-7. Proti Metzu sem imela veliko priložnosti in večino tudi izkoristila. A vseeno ni najpomembnejše to, da sem bila obakrat najboljša strelka tekme. Enkrat gre enim igralkam, drugič drugim, glavno pa je, da zmagujemo. Moram priznati, da sem s svojimi dosedanjimi predstavami zadovoljna. Stopnjujem formo, na vsaki tekmi se skušam znova pokazati in dokazati ter jo odigrati maksimalno, najbolje. Proti Metzu je bilo dobro, a upam, da prihajajo še boljše moje predstave.

Krim je v soboto prvič zaigral v novih, zelenih dresih.

Všeč so mi novi dresi, predvsem njihova barva. V zeleni barvi dresov sem igrala že v Zagorju in moram priznati, da imam zelo rada zeleno. To pa je tudi barva Slovenije. Premiera z novimi dresi in novo barvo proti Metzu je bila uspešna, očitno je to prava barva za nas. Zato upam, da bomo še velikokrat igrale v teh dresih.

V Krimove vrste ste iz Zagorja prišli samo začasno, zgolj zaradi poškodbe Španke Carmen Martin.

Kljub takšni okoliščini sem se veselila prihoda v Krim, ker želim svojo igro dvigniti še na višjo kakovostno raven in igrati v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Skratka, v svojih najboljših rokometnih letih želim igrati na vrhunski ravni in ob tem še napredovati, kar mi zaenkrat zelo dobro uspeva. In v tej smeri bom delala še naprej. Na osnovi dogovora s Krimom ostajam v klubu do novega leta, ko naj bi bila Martinova povsem nared za igro, jaz pa se bom takrat pač vrnila v Zagorje.