»Osebno mi je bilo zelo pomembno, da čutim zaupanje trenerja. Ob koncu lanske sezone sem bil prepričan, da bom ostal v Real Madridu. A nato je v klub prišel Carlo Ancelotti in nenadoma ni bilo več zaupanja. Pri Arsenalu je ravno obratno,« je razlog za odhod iz španske prestolnice navedel 25-letnik.

Kako je Arsenalu uspelo v svoje vrste pripeljati Özila, je medijem nekoliko natančneje pojasnil Wenger, ki je med drugim povedal, da sta obe strani hitro dosegli dogovor. »Prvič smo se srečali pri meni doma, saj nismo želeli, da mediji iz tega naredijo veliko zgodbo. Odločalo je manj kot 24 ur, saj je bil PSG prav tako zainteresiran.. Vendar pa sem bil jaz v rahli prednosti, saj Parižani niso vedeli, da sem se z Özilom pogovarjal, ko je ta prestopil iz Werderja v Real. Prednost je bila tudi, da govorim nemško,« je razkril Wenger.

Arsenalov nakup Özila se je izkazal za zadetek v polno, saj je nogometaš na dvanajstih tekmah za topničarje dosegel tri gole in prispeval kar sedem podaj. Londončani tako tudi po njegovi zaslugi v premier ligi zasedajo prvo mesto in imajo pred najbližjimi zasledovalci Chelseajem, Liverpoolom in Tottenhamom pet točk prednosti.