Po poročanju dobro obveščenega nogometnega portala Goal.com, se Mesut Özil iz Reala seli k Arsenalu. Danes je v Nemčiji opravil zdravniški pregled pri zdravniškem osebju topničarjev, nato pa je z londonskim klubom podpisal petletno pogodbo.

Nemški reprezentant je v Madridu postal odvečen, ko je kraljevi klub končno izpeljal prestop Garetha Balea. Za Özila bo Arsenal odštel 40 milijonov funtov (približno 47 milijonov evrov), kar je klubski rekord.

Özil pa bo pri Arsenalu rekorder tudi po višini zaslužka, saj bo na teden zaslužil 130 tisoč funtov (dobrih 150 tisoč evrov).

Nemški reprezentant pa ne bo edina današnja okrepitev Arsenala, saj topničarji računajo še na najmanj dva novinca. Praktično že dogovorjen je prihod vratarja Emiliana Viviana, ki si ga bodo topničarji za eno sezono sposodili iz Palerma.

Na posodo pa bi utegnil priti tudi senegalski napadalec Demba Ba, ki se je pri Chelseaju znašel na stranskem tiru.

Kaka spet pri rdeče-črnih

O čemer so španski in italijanski mediji poročali že v nedeljo, se je danes uresničilo. Brazilski zvezdnik Ricardo Kaka se je vrnil na Apeninski otok in znova okrepil AC Milan.

Milanski klub je prestop že potrdil na svoji spletni strani, njegov prihod pa pozdravil z naslovom »Dobrodošel nazaj Kaka«. 31-letni nogometaš je rdeče-črni dres nazadnje oblekel 31. maja leta 2009, ko so Milančani slavili proti Fiorentini, nato pa za 68 milijonov evrov prestopil v madridski Real.

Vrednost prestopa ni znana, a če je verjeti pisanju španskega časnika As, je Kaka na San Siro prestopil brezplačno, saj je njegovih 10 milijonov evrov letne plače predstavljalo preveliko finančno breme za kraljevi klub.

Moyes bo najverjetneje le dobil Fellainija

Že nekaj časa si novi trener Manchester Uniteda David Moyes prizadeva, da bi v poletnem prestopnem roku okrepil vezno vrsto rdečih vragov. Po neuspelih poskusih nakupa Thiaga Alcantare in Cesca Fabregasa mu bo to očitno uspelo na zadnji dan prestopnega roka, saj je po poročanju angleških medijev Everton le sprejel ponudbo 24 milijonov funtov Uniteda za Marouaneja Fellainija.

Kluba sta se ustno dogovorila o prestopu, do njegove izvedbe pa bo treba še malce počakati, saj Everton vztraja pri tem, da si mora najprej zagotoviti njegovo zamenjavo - iz Wigana želi pripeljati Jamesa McCarthyja.

Liverpool okrepil obrambo

Angleški nogometni prvoligaš Liverpool je zadnji dan poletnega prestopnega roka okrepil svoje obrambne vrste. Nova člana rdečih sta francoski reprezentant Mamadou Sakho, ki je doslej igral za Paris Saint Germain, in Portugalec Tiago Ilori, zdaj že nekdanji član lizbonskega Sportinga.

Kot poroča spletna izdaja časnika Guardian, so Liverpoolčani za 23-letnega Sakhoja odšteli dobrih 15 milijonov evrov, za 20-letnega Ilorija pa dobrih osem milijonov. V Londonu rojeni Ilori se najbolje znajde na mestu srednjega branilca, Sakho pa lahko igra tako v sredini kot na levi strani obrambe.

Liverpool pa bo najverjetneje dobil še eno okrepitev, do konca sezone bo najverjetneje kot posojen nogometaš Chelseaja za rdeče igral Victor Moses.

Z novim branilcem tudi Manchester City

Obrambne vrste je v iztekajočih se urah prestopnega roka okrepil tudi Manchester City. Angleški velikan se je že v nedeljo zvečer okrepil z Martinom Demichelisom, ki je sicer julija iz Malage odšel v madridski Atletico, a zanj ni vpisal nastopa. Po pisanju angleških medijev je Argentinec, ki je s trenerjem Cityja Manuelom Pellegrinijem sodeloval v Malagi in pri River Plateu, na Otok prestopil za okoli 4,5 milijona evrov in sklenil dveletno pogodbo.

»Presrečen sem, da sem se pridružil Cityju. Še vedno sem lačen uspehov in si želim napredovati. V Evropi igram že 11 let, to pa je velika priložnost, da zaigram v premier ligi, povrh pa še za tako velik klub,« je za spletno stran svojega novega kluba dejal nogometaš, ki je za argentinsko reprezentanco zbral 37 nastopov, nase pa je opozoril pri Bayernu, za katerega je igral med letoma 2003 in 2010.