Najprej se bo v sredo, 30. oktobra, doma pomerila s Švico v Velenju, v nedeljo, 3. novembra, pa v gosteh z Ukrajino v Zaporožju. V skupini 3 nastopa tudi Luksemburg.

Na prvi tekmi v Šaleški dolini zavoljo poškodbe gležnja zagotovo ne bo nastopil kapetan in ideolog igre slovenske reprezentance Uroš Zorman, njegov nastop na nedeljski tekmi v Zaporožju pa je še vedno pod vprašajem. Nastalo vrzel na mestu srednjega zunanjega bodo zapolnili Sebastian Skube, David Špiler in Dean Bombač, medtem ko je član nemškega Magdeburga Marko Bezjak že dlje časa poškodovan in vsaj še mesec dni ne bo v tekmovalnem pogonu.

"Vemo, da veliko Švicarjev igra v nemškem prvenstvu in imajo dokaj kakovostno domače prvenstvo. Na nasprotni strani igrišča nam bo stala spodobna reprezentanca, a slovenska je vendarle boljša, kakovostnejša in bolj potentna. Naš cilj je zmaga," je na današnji novinarski konferenci pred sredino tekmo v Rdeči dvorani odločno dejal slovenski selektor Boris Denić.

"O Švicarjih ne bi preveč govoril, predvsem se moramo osredotočiti na našo igro. Menim, da se vsi igralci zavedamo pomembnosti tega predkvalifikacijskega ciklusa in brez kančka preračunljivosti lahko rečem, da startamo na zmago. Od Švicarjev smo boljši, a to moramo dokazati tudi na igrišču," je pred sredino tekmo dejal slovenski reprezentant in igralec francoskega Montpellierja Dragan Gajić.

Tekma s Švico bo imela tudi humanitarno noto, na pobudo Gajića so vsi njegovi soigralci in strokovno vodstvo pristopili k projektu "podariMalico", ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Donacije bodo zbirali prek spletne strani www.podarimalico.si ter SMS na številko 1919. Prek spletne strani je možno donirati poljubno količino malic v vrednosti 2,42 evra, prek SMS pa pet evrov.