Kadir Nurman je opazil, kako hiter je življenjski tempo v Berlinu, zato se mu je zdelo, da bodo zelo zaposleni Berlinčani navdušeni nad obrokom, ki ga lahko vzamejo s sabo za na pot. Čeprav obstaja kar nekaj mogočih izumiteljev doner kebaba, pa je Nurmana leta 2011 kot pionirja uradno priznalo združenje turških proizvajalcev kebaba.

Nurman, ki se je v Nemčijo preseli v 60. letih, ni patentiral svojega izuma, zato na ta račun ni nikoli pretirano zaslužil zaradi česar je bil tudi nekoliko razočaran. Toda hkrati je bil navdušen nad dejstvom, da se toliko Turkov lahko preživlja s pripravo doner kebaba po vsem svetu, in da milijoni uživajo v tej hrani.

Kombinacija sočnega mesa, ki se ga reže z vrtečega droga, skupaj z raznimi dodatki in omakami, je postala najljubša oblika hitre prehrane v Nemčiji in tudi drugod na svetu. Po besedah združenja turških proizvajalcev doner kebaba v Evropi, ki ima sedež v Berlinu, je samo v Nemčiji kar 16.000 stojnic/restavracij s kebabom. Več kot tisoč jih je samo v Berlinu.