„Raven nasičenih maščob in soli v kebabu je razlog za resno zaskrbljenost,“ je povedal Geoffrey Theobald iz britanskega združenja zdravstvenih inšpektorjev Lacors. S preučevanjem vzorcev so odkrili, da povprečen doner kebab – brez dodane zelenjave ali omak – vsebuje 98 odstotkov priporočene dnevne količine soli za odrasle in kar 148 odstotkov dnevne priporočene količine nasičenih maščob.

Pri 35 odstotkih vzorcev so odkrili, da meso ne pripada tisti vrsti živali, ki so jo navedli prodajalci. V šestih vzorcih so našli prašičje meso, ki ga ni bilo navedenega pod sestavinami. Dva od teh so prodajalci oglaševali kot Halal – hrano ali pijačo, ki jo lahko jedo muslimani, saj naj ne bi vsebovala svinjine.

Eden od vzorcev je vseboval 1990 kalorij, kar je 95-odstotna priporočena dnevna količina kalorij, 346-odstotna priporočena količina nasičenih maščob in 277-odstotna priporočena količina dnevnega vnosa soli za odrasle ženske.