Lastništvo Tosame, ki jo je obvladoval prek podjetja Sana Investicije, je Nagode v začetku leta prenesel na podjetje Dominanca v lasti družbe Donzila z Britanskih Deviških otokov. Pred nekaj dnevi pa je Tosamo od Dominance kupilo na novo ustanovljeno podjetje TB Investicije. Slednje je konec septembra ustanovila Nagodetova sestra Tanja Nagode.

Iz dokumentacije, ki smo jo pridobili v uredništvu, je razvidno, da je TB Investicije, ki ga kot prokurist vodi Nagode, za Tosamo odštel 150.000 evrov, kupnino pa mora nakazati v enem letu. V kupčiji je sicer Tanja Nagode nastopila tako v vlogi kupca kot v vlogi prodajalca. Poleg TB Investicij je namreč zastopala tudi Dominanco. To podjetje je imelo v preteklosti pomembno vlogo tudi pri nekaterih drugih lastniških spremembah v Nagodetovih podjetjih. Med drugim je lastnica Schwarz Printa, podjetja, na katero je pred časom Nagode oddelil premoženje propadle tiskarne Schwarz (pred stečajem je spremenila ime v Modro premico). Dominanca je sicer registrirana na istem naslovu kot nekatera podjetja, ki so bila povezana s Tanjo ali Boštjanom Nagodetom.

Spomnimo, da je po prevzemu Tosame leta 2008 Nagode podjetje Sana Investicije, prek katerega je izvedel prevzem, pripojil k Tosami in jo s tem obremenil z visokimi dolgovi. To pomeni, da je Nagodetov prevzem financirala kar Tosama, s čimer se je čez noč iz nezadolženega podjetja prelevila v zelo zadolženo podjetje. Na lastniškem deležu Tosame imata sicer vknjiženo zastavno pravico banki NKBM in Hypo. sm