Juventus je v nekoliko slabšem položaju, kot je bil lani v istem delu sezone. Pod vodstvom Antonia Conteja se mu po navadi ne dogaja, kar se mu je zgodilo v nedeljo. Proti Fiorentini je stara dama vodila z 2:0, na koncu pa izgubila, saj je v petnajstih minutah prejela štiri gole. Pri Juventusu zagotavljajo, da to ne bo pustilo večjih posledic na moštvu. To bo drevi na resni preizkušnji, kajti v ligi prvakov belo-črni ne blestijo. V prvih dveh krogih so proti Köbenhavnu in Galatasarayu osvojili le dve točki. Zdaj jih čakata tekmi z Realom, na katerih so mogoči prav vsi razpleti. In ob črnem scenariju bi bila lahko ogrožena pot v osmino finala. Še posebno če bo razplet na dveh tekmah med Galatasarayem in Köbenhavnom neugoden za italijanske prvake.

Medtem pri Realu tovrstnih težav nimajo. Dvoboj z Juventusom za njih ne bo odločilen, bo pa prestižen. Pomemben bo tudi v luči ustvarjanja dobrega vzdušja pred sobotnim el clasicom v Barceloni, prvim v tej sezoni. Trener Carlo Ancelotti je pred tekmo z Malago, ki jo je Real v soboto dobil z 2:0, zahteval bolj napadalen pristop in ga tudi dobil. Real je igral dobro in si ustvarjal priložnosti.

Pred današnjo tekmo je nekaj malega prahu dvignil Luciano Moggi, nekdaj direktor Juventusa, zdaj pa izobčenec italijanskega nogometa. Dejal je, da je bil Cristiano Ronaldo, preden je kot najstnik iz lizbonskega Sportinga prestopil k Manchestru Unitedu, zelo blizu podpisa pogodbe z Juventusom. Ta naj bi v Lizbono že poslal Marcela Salasa, ki bi bil del posla, a je nato United sestavil ponudbo, ki je portugalski klub ni mogel odbiti. O tem je včeraj na novinarski konferenci govoril tudi Cristiano Ronaldo. »Bil sem blizu vsem,« se je sprva zasmejal, nato pa potrdil, da zgodba drži. »Lahko govorijo, kar hočejo, a takrat sem prestopil v Manchester United. Dobro je bilo, da se je zame zanimalo veliko klubov. Eden teh je bil tudi Juventus,« je dejal portugalski reprezentant, ki ga v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo čaka Ibrahimovićeva Švedska. Ob sebi tokrat verjetno ne bo imel Sergia Ramosa, ki mu bo trener Carlo Ancelotti namenil nekaj počitka. Se je pa Ramos izkazal tudi kot glasbenik. V televizijski oddaji je presenetil svoje dekle Pilar Rubio. Zaigral ji je na kitaro in zapel v ritmu flamenka. Ramos prihaja iz Andaluzije (iz oklice Seville), kjer so korenine flamenka.

Drevi bo kapetan Reala bržčas spet Iker Casillas. Ta je tudi pri Ancelottiju na stranskem tiru, a brani vsaj v ligi prvakov, medtem ko je bil v španskem prvenstvu nazadnje v prvi postavi januarja. Ker sedenja na klopi ni vajen, je izjavil, da bo močno razmislil, ali bo še ostal pri Realu, če se v roku treh mesecev (torej do zimskega prestopnega roka) njegov status ne bo izboljšal. Ljubitelji senzacij so že začeli razmišljati o nepredstavljivi selitvi v Barcelono, a za zdaj ni nevarnosti, da bi nogometni svet dobil nov primer Figo.

Da bo Casillas v vratih Reala, pa za ljubitelje kraljevega kluba morda niti ni dober podatek. Casillas ima namreč s staro damo slabe izkušnje. Na šestih tekmah, na katerih je igral, je Juventus zmagal štirikrat, Real dvakrat, pri čemer je pomembnejši podatek, da je italijanski klub napredoval ob obeh dvobojih na izpadanje v ligi prvakov. Imajo pa Madridčani lepe spomine na Juventus. Še posebno na leto 1998. Takrat je v finalu lige prvakov Real zmagal z 1:0, strelec zadetka je bil Predrag Mijatović, trener takratnega evropskega prvaka pa Jupp Heynckes.